Çocuk Kitapları Yılda İki Kez Bedava Olmalı

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Türkiye, kitap okuma oranında dünyada 86'ncı sırada, yoksul Afrika ülkeleriyle aynı kategoride. TÜİK’e göre ise Türkiye'de kitap, ihtiyaç listesinin 235'inci sırasında yer alıyor. Dünyada kitap için kişi başına harcanan para ortalama 1,3 dolarken, Türkiye’de çeyrek dolar. Bu durum çok üzücüdür çünkü bu aslında ne kadar eğitimsiz olduğumuzun da göstergesidir. Daha üzücü olan durum ise gençlerimizin telefona harcadıkları ortalama saat 3 ila 4 saat arasında iken  kitaplara harcanan süre saat değil 30 saniyedir. Gençlerimiz Türkiye’nin geleceğidir ve eğer onlar bile kitaplara ortalama 30 saniye harcıyorsa geleceğimiz tehlikededir. Bu alışkanlığın artırılması için ilk önce okulların aileleri bilgilendirmesi için bir kampanya başlatılmalıdır. Yetişkinlerin bilgilendirmesi çocuklara ve gençlere göre daha zordur.  O zaman Milli Eğitim Bakanlığı aileleri bilgilendirmeyi kendine görev edinmelidir. Bu sayede hem ailenin desteği hem de kitapevlerinin yardımı ile gençlerimizde  kitap okuma alışkanlığı artmaya başlar ve kitap sever bir nesil  oluşur dolayısıyla  kitap okunma sayısı ve eğitim seviyemiz artar.  Bu sebepten dolayı Türkiye’deki büyük kitap evlerinin  öocuk kitaplarını yılda iki kere  10 lira barajını aşmayacak şekilde satışa sunmalarını rica ediyoruz.

Bugün Can imzanı bekliyor!

Can Doğrul bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Türkiye’de kitap okuma oranlarını artıralım. Çocuk Kitapları Yılda İki Kez Bedava Olmalı». Can ve imza atan diğer 28 kişiye katıl.