Türkiye’de Eşcinsel Hakları İstiyoruz!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Bir hastalık olmadığı 1974 yılında Amerikan Psikiyatri Derneği tarafından açıklanan, Dünya Sağlık Örgütü tarafından Akıl Hastalıkları Teşhis ve İstatistikleri Kılavuzu'ndan sonsuza dek çıkarılan, ülkemizde de Türk Psikologlar Derneği’nin bir hastalık olarak kabul etmediği eşcinsellik, maalesef ülkemiz insanında 2018 yılında bile maalesef hala çok yanlış algılar uyandırmaktadır.

Eşcinselliğin bir yönelimin aksine tercih olduğu, yıkılması gereken bir tabudan başka hiçbir şey değildir. Hiçbir kimsenin toplumda ikinci sınıf, dışlanan, iğrenilen, her saniye ağza alınmaz hakaretlere uğrayan, cinsel yönelimi hakaret olarak kullanılan, aşkı yüzünden şiddet gören ve hatta evlatlıktan atılan, işkence gören bir birey olmak istemeyeceği oldukça açıktır.

Ülkemizdeki bu tabunun oluşmasının en büyük nedenlerinden bir diğeri ise dindir. İslamın hiçbir ayetinde eşcinsellerin günahkar, dinsiz oldukları belirtilmezken dünyada ve ülkemizde milyonlarca eşcinsel insan bir dine mahsuptur. Bir dine mahsup olmayanlara ise saygı duymayıp, lut kavminin sayısız günahlarını eşcinsellerin bu günahlarla asla bir ilişkisi bulunmayan saf, temiz sevgisine dayatanların ve günahların en büyüğünü işleyen araştırmayanların günahı emin olun sevgi ve eşit haklar isteyen masum insanlarınkinden çok daha büyük olacaktır.

Yukarıda bahsettiğim tüm bu iğrençliklere karşı adalet elbette haklının yanında olacaktır. 2002 yılından beri eşcinsellerin eşit haklara sahip olması gerektiğini sözlerinde belirten T.C. Cumhurbaşkanı sayın Erdoğan’ın sözünü tutmasından başka bir dileğimiz yoktur. Başaracağız!..

Bugün Naz imzanı bekliyor!

Naz Alptekin bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Türkiye’de Eşcinsel Hakları İstiyoruz!». Naz ve imza atan diğer 6 kişiye katıl.