Antep ve Urfa'da Fıstık fiyatları üzerinde oynanan oyunlara son verilsin!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

"Gaziantep ve Şanliurfa'da Fıstık fiyatları üzerinde oynanan oyunlara son verilsin. Fıstık hakkettiği değerde satılsın. Devlet Fıstık piyasasına çiftçi lehine müdahale etsin."

Fıstık üreticisi de diğer çiftçiler gibi  ürünlerini , serbest piyasada oynanan oyunlar yüzünden,  değerinde satamiyor. Elinde sıcak parası bulunan aracılar kendi aralarında anlaşıp çiftçinin ürününü ucuzdan satın alıp stoklamakta, daha sonraki aylarda piyasada fıstık kalmayınca yine çok yüksek fiyatlardan satarak karaborsacilik yapmaktadır. Bu, diger birçok tarım ürününde olduğu gibi Fıstık için de her sene tekrarlanan çiftçiyi, tarımı ve tarım ekonomisini koruyan yasaların olmayışı veya eksik-yetersiz oluşu sebebiyle kronik bir hal alan ve çiftçiyi çaresiz durumda bırakan bir dolandırıcılık örneğidir.

T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yegane görevi ciftciyi, tarımı korumak ve tarım ekonomisini geliştirmektir. Tarım Bakanlığı bu tür durumlara müdahil olmalı, Fıstık ve diğer tarım ürünlerinin hasatindan aylar önce taban fiyatlatini belirleyebilmeli ve bu şekilde bu tür dolandırıcılıkların önüne geçebilmelidir.

Dunyada pek az örneği bulunan Türkiye coğrafyasında Ekonominin bel kemiği tarımdır, tarım olmalıdır. Bu tür aracı kişi ve kurumlar ceplerini haksız bir şekilde doldururken çiftçinin sefalet içinde kalması uzun vadede ülkenin tarımını bitirecektir.

T.C. Tarım ve Orman Bakanlığının Türkiye tarımının bu can alıcı sorununa kalıcı bir çözüm bulmasını ve bu doğrultuda bu yıl için taban fiyatlarına müdahale etmesini talep eder gereğinin yapılmasını arz ederim.

Bugün Cumali imzanı bekliyor!

Cumali Türkmenoğlu bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Türkiye cumhuriyeti tarım bakanlığı: Antep ve Urfa'da Fıstık fiyatları üzerinde oynanan oyunlara son verilsin!». Cumali ve imza atan diğer 57 kişiye katıl.