FORMASYONA ÇÖZÜM GELSİN. FEF SON SINIF ÖĞRENCİLERİ MAĞDUR OLMASIN.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.
Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı ve tarafına Emin Duran bu kampanyayı başlattı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2020 yılında birden bire pedagojik formasyon uygulamasını kaldırdığını açıklaması ve yerine gelecek uygulama üzerine 6 aydır kesin bir aciklama yapılmaması sonucunda binlerce fen edebiyat fakültesi öğrencisi ve mezunu mağdur duruma düştü.

Şuan ki fen edebiyat fakültesi öğrencileri okudukları bölümü tercih ederken,son sınıfta pedagojik formasyon alma haklarını da göz önünde bulundurularak tercih yapmışlardır. Ögrencilerin başta elllerinde bulunan bu hakkın daha sonradan ellerinden alınması bu öğrencilerin tamamında gelecek kaygısı doğurmuş ve hayatlarını olumsuz etkilemiştir. Pedagojik formasyonun kaldirilmasi ve şuan ki  fef son sinif ogrencilerine ogretmen olabilmek icin ne yapmalarının gerektigine dair en ufak bir bilgi verilmemesi, öğrenim goren öğrenci ve ögrenci yakınlarının umutsuzluğa kapılmasina ve psikolojik olarak yasam kalitelerinin dusmesine sebep olmuştur.

Bu konu hakkında yetkili mercilerin sesimizi duymasını ve bu durumdan etkilenenlerin hayatlarının biran once normale dönmesi icin lütfen bu kampanyaya destek verin. Ögrenciler olarak tüm enerjimizi sadece öğrenmeye odaklamak istiyoruz gelecegimiz hakkında kaygilanmak istemiyoruz.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.