Doğa ve hayvan sevgisi dersi

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Hayatım boyunca hep şuna inandım sevgiyle büyüyen insanlarda başkasına zarar verme, başkasını üzme, en basiti bir başkasını kelimeleriyle bile dahi olsa incitmekten korkan bir içgüdüsel korku duygusu olduğu. Şimdi bu kampanyayı başlatırken buraya Akademik kavramlarla anlatarak bir şeyler yazmak istiyorum. Uzun uzadıya da konuyu uzatmak istemiyorum. Çünkü farkındayım ki içinde bulunduğumuz bu duruma yalnızca çok insani kalple-vicdanla bakılması gereken bir mesele olduğu. Bildiğimiz, gördüğümüz, okuduğumuz ya da duyduğumuzdan çok daha büyük zararlar veriyoruz, veriliyor gerek kendi yaşamak zorunda olduğumuz doğaya gerekse birlikte yaşamak zorunda olduğumuz canlılara. Herkes her şeyin farkında. Gece kafamızı yastığımıza koyduğumuzda hepimiz biliyoruz ki her geçen gün verdiğimiz zararlar çoğalıyor. Eğitim sistemimize en başta sevgi eklenmeli. Daha sonra Doğayı, hayvaları nasıl sevmemiz gerektiği eklenmeli bunu ders olarak görmeliyiz.

Bugün Beyza imzanı bekliyor!

Beyza İriş bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Türkiye cumhuriyeti milli eğitim bakanlığı: Doğa ve hayvan sevgisi dersi». Beyza ve imza atan diğer 11 kişiye katıl.