Öğrencilere düzgün metotlarla ve daha az ödev verilmesini istiyoruz.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Lütfen 5 dakikanızı ayırıp hepsini okuyun.Teşekkürler!!!!!

Her gün öğrenciler okuldan eve dönerken,öğrenilen bilgileri pekiştirmeleri,bir sonraki günün derslerine hazırlıklı olmaları ya da yeni bilgiler edinmeleri için öğretmenler tarafından ev ödevi verilir.Ev ödevinin niteliği ve niceliği öğretmenden öğretmene değişkenlik gösterir.Bazı öğretmenler öğrencilere çok ağır ev ödevi verirken,ödevin niteliğini göz ardı edebilirler.Bazı öğretmenler ise az,ancak öğrencinin düşünme becerilerinin geliştirici nitelikte ev ödevleri verebilmektedir(Bu doğru ödev verme metodudur.).Ev ödevinin başarıyı geliştirdiğine ilişkin birçok kanıt vardır.Fakat öğretmenler genellikle dersin son 5 dakikasında sözlü olarak ev ödevi yönergelerini vermektedir.Dersin sonuna doğru öğretmenin saate bakması ya da öğrencilere saati sorması öğrenciler üzerinde dikkat dağınıklığı oluşturur.Böylesi bir durumda bazı öğrencilerin dikkati dağıldığı için verilen ev ödevlerinin yeterince anlayamaz.Ayrıca öğrencilere,uzun ev ödevi verilmesi,aile veya arkadaşları ile harcayacakları zamanı kısıtlayabilir.Ve buda öğrencinin yalnız hissetmesine ve strese girmesine sebep olur.Doğru bir şekilde ev ödevi verilmemesi öğrencide kopya çekme veya hile yapma gibi hoşa gitmeyen karakteristik özelliklere yol açabilir.Ev çoğu zaman zayıf bir çalışma çevresidir.Özellikle çeşitli araç ve gereçler gerekiyorsa,aile satın alamayabilir.Ek olarak aileler sakin çalışma için sessiz bir yer sağlayamayabilir.Ve öğrencilerin özene büzene yaptıkları ödevlere öğretmenlerin sadece göz ucuyla bakıp bi yorum bile yapmaması öğrencinin moralini bozuyor.Öğrenci her zaman ödevi yapamazsam notum düşücek ailem kızıcak diye stres oluyor. Ve mutsuz ve duygusuz oluyorlar.
Bir örnek vermek gerekirse benim bir arkadaşım 9. sınıf öğrencisi.Öğrenciye 2,5 ay önceden proje ödevleri veriliyor ve basit projeler değil biri roman tahlili ve bir diğeri bilmediği bir konu olan trigonometri ile alakalı araştırma yapması,yazması ve bir de üzerine bu konu hakkında sınav olması.Bunlarda sorun yok çünkü bunlar proje ödevleri ve zamanı var yapabilir.Fakat öğrenciye bunlar dışında başka ödevlerde veriliyor ve uzun ödevler ve öğrencinin de 1,5 ay sonra sınavları başlayacak ve sınavlarada hazırlanmaya çalışıyor.Öğrenci bunların hepsini yapmaya çalışıyor eve gelip hem ders tekrarları yapıyor hem ödev yapmaya çalışıyor.Ailesinin yüzünü bile az görüyor,sosyalliği azalıyor.Birde öğretmenler tam sınav haftası yaklaşmaya başladığında daha da fazla ödev vermeye başlıyorlar eğer ödevi yapmazsa puanı düşücek.Öğrenci hem sınav kaygısı hemde bu ödevlerin kaygısıyla başa çıkmaya çalışıyor.Öğrenci ne yapacağını şaşırıyor ödev mi yapacak sınava mı çalışacak.Bu yüzden öğretmenlerin düzgün bir şekilde ödev vermelerini ve öğrenciye göre ödev vermelerini istiyoruz.!!!

Bugün Taha imzanı bekliyor!

Taha Çelik bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı: Öğrencilere düzgün ve daha az ödev verilmesini istiyoruz.». Taha ve imza atan diğer 6 kişiye katıl.