Kampanya Kapatıldı

Devri Alem Para Müzesi'ne sahip çıkın

Bu kampanya 145 destekçiye ulaştı

Türkiye'nin en büyük kentlerinden Gaziantep, kültürel anlamda da kendini kanıtlamış bir şehrimiz. Ancak Gaziantep'te bir yer var ki Türkiye'de örneği yok, Dünyada ise sayılı. Eski bir koleksiyoner olan Esat Kaplan'ın kendi imkanlarıyla oluşturduğu ve Devri Alem Para Müzesi adını verdiği bu yer eski bir Rum evi. Burayı kendi olanaklarıyla kiralayan Esat Kaplan, Avrupa'ya işçi olarak gittiği günde bir gazeteden okuduğu yazıdan esinlenerek toplamaya başladığı ve dünyanın her yerinden sayısı 250 bini bulan paraları sergiliyor.

Ancak buraya müze demek biraz zor. Eserler gerçekten çok değerli ama Esat Ağabey tek başına. Ayrıca kiraladığı ev oldukça küçük ve bakımsız. Kendi de burada kalıyor. Paraların çok az bir kısmı düzenli şekilde sergileniyor. Çoğu ise bir kutunun içinde ya da topluca bir yerde bekliyor.

Esat Ağabey'i 2011'de tanımıştım. O günden bugüne değişen pek bir şey olmamış. Başvurduğu kurumlardan olumlu yanıt alamamış. İsteği basit. Bu eserleri gerçek bir müzeye taşımak ve burada çalışacak kişilerin olmasını sağlamak.

Ayrıca Esat Ağabey'in elinde aynısı olan paraları bir başkasına bağışlayarak, bağışladığı kişinin de bir Para Müzesi açmasına destek vereceğini söylüyor.

Son olarak Para Müzesi, gelenlerin bağışlarıyla her geçen gün büyüyor ve her geçen gün o evde biraz daha yer açmak gerekiyor.

Bu müzeyi kazanmak Gaziantep'ten çok Türkiye için önemli. İlgili makamları göreve çağırıyorum.

Esat Kaplan adına Abdi Erkal.

Bugün Abdi imzanı bekliyor!

Abdi Erkal bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı: Devri Alem Para Müzesi'ne sahip çıkın». Abdi ve imza atan diğer 144 kişiye katıl.