Osaka`da Türk Konsolosluğu açılsın.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.
Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafına Tanju Vural bu kampanyayı başlattı

Bilindigi gibi Japonya jeopolitik açıdan ama özellikle de sanayi ve ticari açıdan çok önemli bir ülke.

Ülkemiz maalesef Japonya'da yeterli şekilde temsil edilemiyor ve fırsatlardan yeterli ölçüde pay alamıyor. Osaka gibi Japonya'nın ikinci büyük ve önemli kentinde mutlaka konsolosluk açması ve temsil edilmesi gerekiyor.

Önemli bir konu da, Tokyo'ya uzakta olan vatandaşlarımızın resmi işlemler için Tokyo'ya gitme mecburiyetleri hem maddi olarak büyük yük getirmekte ve üstelik Japonya'da iş yerlerinden izin almanın zor olduğu gerçeği de işlerini çok zorlaştırmaktadır. Genelde bir işlem için önce başvuru yapma ve daha sonra başvuru sonucu için en az iki defa gitme gerekliliği de malumunuzdur.

Osaka'da açılacak konsolosluk Japonya'da yaşayan ama Tokyo'ya uzak olan biz TC vatandaşları için çok faydalı olacaktır. Hem TC vatandaşlarının yoğun olarak yaşadıkları Aichi bölgesindekilerin, hem de ülkenin daha güney kesimlerinde yaşayan vatandaşlarımızın ve tabii ki çok önemli bir bölge olan Kansai'deki vatandaşlarımızın daha iyi hizmet almalarını, daha rahat ulaşımlarını sağlayacak ve ayrica ülkemizi bu bölgelerdeki ticari fırsatlara daha da yakınlaştıracaktır.

Ülkemizin Osaka'da bir konsolosluk açması konusunda desteklerinizi bekliyorum.

Saygılarımla

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.