TSK nın yemek israfına çözüm

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Tugaylar, tümenler, alaylar, kışlalar ve birçok askeri birliklerdeki yemek israfın engellemek ve bu konuda bir çözüm sunmak üzere bu kampanyayı başlattık.

Yapılan işlem ve sonucu: Bin kişilik personel olduğunda bin kişilik yemek çıkartılıyor. Bu konuda elbette bir kısıtlama öneremeyiz. Ne kadar personel varsa o kadar yemek çıkarılmalı. Bu durumda çeşitli sebeplerle istikhakkı yemeyen personeller olduğundan ciddi miktarlarda yemek artıyor ve neticede artan yemekler çöpe dökülmek suretiyle israf ediliyor.

Önerilen: Güvenlik sebebiyle terör bölgeleri hariç tutularak her il/ilçe de mevcut aşevleri kullanılarak yada yeni aşevleri, yardım çadırları kurularak artan yemeklerin oralara aktarılıp halka ücretsiz dağıtılması.

Önerilen 2: Artan uygun yemeklerin hayvan barınaklarına nakli.

Önerilen 3: Terör bölgelerinde birinci ve ikinci önerimiz güvenlik sebebiyle mümkün olmayacağı için yiyeceklerin lezzetlendirilip tüketimi arttırmaya yönelik çalışmalar yapılmalıdır.

Bugün Murat imzanı bekliyor!

Murat Çolakoğlu bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı : TSK nın yemek israfına çözüm». Murat ve imza atan diğer 421 kişiye katıl.