Renk Körleri Asker Veya Polis Olabilsin

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Günümüzde renk körlerinin askerlik görevlerini yapabiliği fakat kolluk kuvvetlerine personel olarak alınmaması gibi bir sorunla karşı karşıyayız. Renk körlüğü çoğu kişinin tahmin ettiği gibi her şeyi siyah beyaz görme değil çok karışık ve iç içe bulunan renkleri karıştırmaktır. Bunu günlük hayata etkisi olmamakla beraber kolluk kuvvetlerine çok büyük yararı vardır. Renk körleri kamuflajı normal gören insanlara kıyasla daha çabuk ayırt edebilmektedir. 2. Dünya savaşında renk körleri kahraman niteliği almışlardır bunun sebebi ise Renk körleri II. Dünya Savaşı sırasında savaş bombardıman uçaklarında gözlemci olarak görev yapmışlardır. Bunun sebebi bu kişilerin kuş bakışı olarak kamufle edilmiş stratejik noktaları net görebilmeleriydi. Bu özellikleri sebebiyle de gizlenmiş hedefleri görerek vazifelerini eksiksiz bir biçimde tamamlamışlardır. Renk körlüğü diğer ülkelerde bir hastalık değil askeri stratejilerde özel bir yetenek olarak görünmektedir. Bu ve bunun gibi yararları ve hiçbir zararı olmayan bu hastalığın, ülkemizin kolluk kuvvetlerinde yerini almak isteyen gençlerimize hak tanınmasını arz ediyorum. 2005 yılından sonra yeni yasa çıkartarak renk körlerine ehliyet verilebildiği gibi en kısa zamanda yeni yasa çıkarılmasını rica ederim.

Bugün Ahmet imzanı bekliyor!

Ahmet ÖZEN bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı: Renk Körleri Asker Veya Polis Olabilsin». Ahmet ve imza atan diğer 741 kişiye katıl.