Mehmet Ali Öztürk'e Özgürlük

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı ve tarafına Alperen Ocakları Şişli bu kampanyayı başlattı
  • #MehmetAliÖztürkeÖzgürlük

Mehmet Ali ÖZTÜRK
Türk İşadamı, Bayır Bucak Türkmen Dağı Derneği Kurucu Başkanı

İslâm coğrafyasında gerçekleştirdiği insani yardım faaliyetleriyle bilinen Mehmet Ali Öztürk, 20 Şubat 2018 tarihinde ticari faaliyetleri kapsamında bulunduğu Dubai'de CIA tarafından yapılan bir operasyonla kaldığı otelden sebepsizce gözaltına alındı. Öztürk, hukuki ve insani haklarından alıkonarak hiçbir gerekçe gözetilmeksizin aylardır esir tutulduğu Birleşik Arap Emirlikleri'nce (BAE) “terörist” yaftası vurularak müebbet hapis cezasına mahkum edildi. Bayır Bucak Türkmenlerine yardım götürdüğünde çekilen tüfekli bir fotoğrafı da -savaş bölgesinde kendini koruma ihtiyacı göz ardı edilerek- buna delil olarak gösterildi.

Devletimizin yetkili mercilerine arz ediyoruz: Birleşik Arap Emirlikleri'ne Türkiye'den acil bir heyet gönderilmesi, ivedilikle gerekli çalışmaların başlatılması ve Mehmet Ali Öztürk'ün hürriyetine kavuşturulması istirhamımızdır.

Bütün duyarlı vatandaşlarımıza çağrımızdır: “Zulmün Zindanlarında Çiğnenen Benim Onurum!” diyorsan; seslerimizi birleştirelim ve bu imza kampanyasının daha fazla potansiyel destekçiye ulaşmasını sağlayalım.

Furkan YAYLA

Alperen Ocakları Şişli İlçe Başkanı

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.