0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi, Türkiye'nin en eski ve en köklü iletişim fakültesidir. 1950 yılında İstanbul Üniversitesi bünyesinde Gazetecilik Enstitüsü adı ile kurulan fakülte. Türkiye'nin ilk iletişim yüksek okuludur. Türkiye'de iletişim sektörünün gelişimine öncülük etmiş, bu alanda birçok yeniliğe imza atmış fakültemiz, yeni sunulan tasarı ile köklerinden yani İstanbul Üniversitesi'nden koparılmak isteniyor. Biz iletişimci adayları ve bu fakültenin her bir unsuru yıllarca çalışıp emek verdikten sonra, ne için yapıldığı bile belli olmayan bu saçma tasarıyla ülkemizin ilk üniversitesi olan İstanbul Üniversitesi bünyesinden ayrılmak istemiyoruz. 70 yıla yakın geçmişiyle alanında lider bu fakülteyi bir başka üniversiteye aktarmak, Türkiye'de iletişim tarihinin en önemli unsurlarından birini yok etmektir. Gelin bu tarihi kurumu olduğu yerde, yani Beyazıt'ta, bağlı olduğu üniversite olan İstanbul Üniversitesi altında yenileyin.

Tasarı hakkında bilgi;

Hükümetin sunduğu yeni tasarı kapsamında 10 büyük üniversite bölünerek yeni üniversiteler kurulacak. Bölünecek üniversitelere ek olarak 3’ü devlet 2’si vakıf olacak şekilde 5 de yeni üniversite eklenecek.

Bölünecek olan üniversiteler şu şekilde:

Gazi Üniversitesi’nden Hacı Bayram Veli Üniversitesi
İstanbul Üniversitesi’nden Ibn-i Sina Üniversitesi

İstanbul Üniversitesine ait Diş Hekimliği Fakültesi, Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi, Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi, İletişim, İşletme, Orman, Sağlık Bilimleri, Spor Bilimleri ve Veteriner fakülteleri, adı Çapa Tıp Fakültesi olarak değiştirilecek İstanbul Tıp Fakültesi ile bazı meslek yüksekokulları bağlanacak.

İnönü Üniversitesi’nden Turgut Özal Üniversitesi
Karadeniz Üniversitesi’nden Trabzon Üniversitesi
Selçuk Üniversitesi’nden Konya Üniversitesi
Dumlupınar Üniversitesi’nden Kütahya Üniversitesi
Sakarya Üniversitesi’nden Uygulamalı Bilimler Üniversitesi
Erciyes Üniversitesi’nden Kayseri Üniversitesi
Mersin Üniversitesi’nden Tarsus Üniversitesi
Sütçü İmam Üniversitesi’nden İstiklal Üniversitesi

Bugün Serhat imzanı bekliyor!

Serhat Kılınç bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı: İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Tarihinden Koparılmasın! #FakültemeDokunma». Serhat ve imza atan diğer 712 kişiye katıl.