AZERBAYCAN DİASPORASI BASIN AÇIKLAMASI

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

AZERBAYCAN DİASPORASI BASIN AÇIKLAMASI

Biz, Azerbaycan Diasporası mensupları olarak, Palmali Şirketler Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı, hayırsever Azerbaycanlı işadamı Mubariz Mansimov Gurbanoğlu'nun FETÖ suçlamaları ile gözaltına alınmasından ve Türk Ceza Kanununun 314/2. maddesi uyarınca tutuklanmasına karar verilmesinden son derece üzüntü duymaktayız.

Mubariz Gurbanoğlu, FETÖ'nün Türkiye'de kurguladığı darbe girişimlerinde Türkiye'nin meşru iktidarına en güçlü desteği vermiş kişilerden biridir. Mubariz Gurbanoğlu'nun FETÖ ile ne iş hayatında, ne de ideolojik bağlamda bir ortaklığı söz konusu olmamıştır. Mubariz Gurbanoğlu'nun Türkiye'de birçok alanda yatırımlarının bürokraside yuvalanmış FETÖ terör örgütü üyelerince engellendiği malumumuzdur. Örneğin, Mubariz Gurbanoğlu’nun 2005-2012 yıllarında Türkiye'de sağlık sektörüne milyarlarca dolar yatırım yapma girişimi, Türkiye Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde yuvalanan FETÖ üyelerince engellenmiştir. Mubariz Gurbanoğlu’ya yönelik ekonomik sabotajın failleri halen yargılanmamıştır. Mubariz Gurbanoğlu, Eylül 2009 yılında Milliyet Gazetesine verdiği röportajda sabotaj faaliyetlerine ilişkin şu açıklanmalarda bulunmuştur: “Ben bir yatırımcı olarak, Türkiye’de yatırım yapmadan önce düşünmem gerektiğini anlıyorum. Birileri bir oyun oynuyor. Bürokrasi kanalları veya ordu mu bilmiyorum. Ancak bir işadamının üzerine böyle oyunların oynanması hiç doğru birşey değil. Palmali ve Mubariz Mansimov ismi dünyanın hiçbir yerinde rüşvet olayında olmamış, olmayacaktır. Böyle çirkin oyunların olduğu yerde de Palmali durmaz.”

2009-2010 yıllarında FETÖ’nün basın yayın organı olan Zaman Gazetesinde Mubariz Gurbanoğlu aleyhine yazılar yayınlanmıştır. Mubariz Gurbanoğlu, Türkiye'de FETÖ ile mücadele başlamadan çok önceler Türkiye, Rusya, Azerbaycan, Afrika devlet başkanlarına FETÖ ile ilgili uyarılarda bulunmuştur.  Örneğin, 2009 yılında Rusya’daki FETÖ okullarının kapatılması için avukatları aracılığıyla Rus yargısına başvurmuştur. 2012 yılında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’den randevu alarak Azerbaycan’da FETÖ tehlikesini bizzat kendisine anlatmıştır. https://youtu.be/Mie6hQW1QdQ

Yıllardır FETÖ’nün hedefinde olan, FETÖ elebaşınca “kafir” denilen bir işadamının FETÖ terör örgütüne üye olduğu yönünde suçlamaların hiçbir inanırlığı bulunmamaktadır ve tamamen gerçekdışıdır.

Mubariz Gurbanoğlu Türkiye ekonomisine milyarlarca lira yatırım yapmasının ve Türkiye devletine yüklü miktarda vergi ödemesinin yanısıra, hayırseverliği ile Azerbaycan’da ve Türkiye'de sayısız soydaşımızın hayatına dokunmuştur. Binlerce öğrenciye burs vererek, iftar sofraları düzenleyerek toplumsal sorumluluk bilinciyle haraket etmiş, Azerbaycan diasporasında milli şuurun pekişmesine katkılarda bulunmuştur. Mubariz Gurbanoğlu Türkiye'de MEB için okullar yaptırmış, Emniyet teşkilatı için karakol binaları yaptırarak devletin kullanımına sunmuştur. Üzülerek belirtelim ki, Mubariz Gurbanoğlu kendi imkanlarıyla yaptırdığı emniyet binalarında görev yapan polislerce gözaltına alınmıştır. Dünyanın hiçbir ülkesinde böyle hayırsever, vatansever işadamı haksız hukuksuz bir şekilde yargılanmamalıdır.

Türkiye bir hukuk devletidir. Biz, Azerbaycan Diasporası mensupları olarak, Mubariz Gurbanoğlu hakkında açılan soruşturmanın adil bir şekilde yürütüleceğine, haksız muamelelere maruz kalmayacağına inanıyor, Mubariz Gurbanoğlu'nun sağlık durumunu gözönünde bulundurarak tutuksuz yargılanmasını talep ediyoruz. Yargının tarafsızlığı, hukukun üstünlüğü ve adil yönetim ilkelerini benimseyen Türkiye devletinin Azerbaycan Diasporasını üzecek haksız kararlar alınmasına müsaade etmeyeceğini temenni ediyoruz. Bu çerçevede Türkiye Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan'dan ve Türkiye Büyük Millet Meclisi vekillerinden Mubariz Gurbanoğlu hakkında açılan soruşturmayı bizzat takip etmelerini saygılarımızla rica ediyoruz.