0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Bizler nakliye firmaları veya şoförler olarak fabrika yapımı ayakkabıların topuklarına,  gömlek yakalarının ve düğme iliklerinin arasına, sütyen askılarına, fabrika yapımı jakuzilerin içine gizlenmiş yasadışı ürünlerden doğal olarak hiçbir şekilde haberi olmayan ve sonucunda Suudi Arabistan’da idam ile yargılanan bu masum Türk vatandaşlarının haklarını savunmaya ve sesimizi devlet büyüklerine bir kere daha duyurma ihtiyacı hissettik. Bahsi geçen bu masum ve talihsiz Türk vatandaşlarının suçsuz olduklarının ortaya çıkması için gerekli devlet organları ile defalarca kere temasa geçmiş bulunmaktayız. Yapmış olduğumuz telefon görüşmeleri ve yazışmalarda firma sahiplerinin ve araç şoförlerinin yasadışı madde taşıma kastından uzak olduklarına yönelik değerlendirmeleri iç işleri bakanlığınca tarafımıza iletilmiş olsa da ne yazık ki atılan somut bir adımın olmadığını görmüş bulunmaktayız.  Suudi Arabistan’da 3 kere beraat alıp, suçsuz olduğu ispatlandığı halde olumsuz cezaevi şartlarında hala hapis Türk vatandaşları bulunmaktadır. Veya bir buçuk yıldır cezaevinde yatan fakat bir kere bile mahkemeye çıkmayan Türk vatandaşı sayısı da oldukça fazladır. Suudi Arabistan Cezaevlerinde hiçbir suçu olmadığı halde tutuklu bulunan Türk vatandaşlarımızla yapmış olduğumuz görüşmelerimizde, cezaevi şartlarının olumsuz olduğunu, beden ve ruh sağlıklarının yerinde olmadığını bizlere her telefon konuşmamızda bildirmiş bulunmaktadırlar. Hatta ve hatta cezaevinden hiç çıkamayacağını düşünüp, ailem artık beni unutsun diyen ve hiçbir aile bireyiyle telefon görüşmesi yapmayan masum arkadaşlarımızda vardır. Kendilerinin Türkiye Cumhuriyeti ve Suudi Arabistan yetkili makamlarından talebi, biran önce yargılanma süreçlerinin başlaması ve suçsuz olduğu ispatlanan, beraat alan vatandaşların serbest bırakılmasıdır. Kaldı ki aslında olması gereken adil bir işleyişin uygulanmasını siz saygı değer devlet büyüklerimizden rica etmektedirler.

Sayın Cumhurbaşkanımız, Saygı değer başbakanımız, değerli bakanlarımız ve muhalefet partisi liderimiz. Parmaklıklar ardında sizlere özel yazılmış bir mektubu okumak istiyorum.

Biz şoförler olarak şuan Suudi Arabistan Tebük Cezaevinde aylardır suçsuz yere yatmaktayız. Gecemizi gündüzümüze katarak ailemizin rızkını kazanmak için direksiyon başında birçok şeyimizi feda ederek şoförlük yapıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız, Sayın Dışişleri Bakanımız, Sayın Bakanlarımız ve sayın muhalefet partisi liderlerinden, tüm vekillerden basın ve yayın kurumlarından Allah rızası için yardım bekliyoruz. Bizler Türkiye Cumhuriyetinin resmi olarak çalışmasına izin verdiği iş yerlerinden bu yükleri alıyoruz. Gümrüklerde gerekli aramalardan geçtikten sonra tarafımıza verilen araç arama tutanağı ile yani araç temizdir raporu ile Suudi Arabistan’a hareket ediyoruz. Suudi Arabistan’a indiğimizde yapılan kontrollerde fabrika yapımı yüklerin içerisine gizlenmiş yasadışı maddeler ortaya çıkmaktadır. Bizler Suudi Arabistan’daki istihbaratçılara yardım ederek yüklerin alıcısını yakalattığımız halde bizleri yüklerin içerisinde çıkan yasadışı ürünlerden dolayı cezaevine attılar. Tek suçumuz şoför olmak. Alnımızın teriyle para kazanmak. Aylardır Tebük cezaevinde suçsuz yere hapis yatmaktayız. Diğer cezaevlerinde de yatan şoför arkadaşlarımız bulunmaktadır. Hemen, hemen her gün koğuştan birilerini idam etmeye götürüyorlar. Bunları gördükçe psikolojimiz alt üst oluyor.  Şuan bizler çok zor durumdayız. Aylardır halı üzerinde yatıyoruz. Tuvalet ve banyo sıkıntısı bir o kadar cabası. Banyomuzu bile tuvaletlerde yapıyoruz.  Şuan sağlık yönünden ciddi sıkıntılar yaşamaya başladık. Birde üstüne psikolojimiz git, gide çökmektedir. Devlet büyüklerimizden ve tüm Türk halkından Allah rızası için yardım bekliyoruz. Ben Hüseyin İnce, Bereket Dilmeç, Suphi Dinler, Ahmet Köksal, Nahsen Aytaç, Ali Alioğlu, Mehmet Gazi ve ismini bilmediğimiz bir şoför arkadaş daha devlet büyüklerimizden yardım bekliyoruz.  Sesimizi duyun ve yapılan bu haksızlığa engel olun.

Saygılarımızla,

Bugün Orhan Ersin imzanı bekliyor!

Orhan Ersin Doğruer bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan: Suudi Arabistan'da suçsuz yere idam ile yargılanan Türk vatandaşlarının iadesini istiyoruz». Orhan Ersin ve imza atan diğer 143 kişiye katıl.