Kampanya Kapatıldı

Sayın Ahmet Davutoğlu (Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı),

Sayın Feridun Bilgin (Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı),

Sayın Bakanlar,

1968 Yılında kendi  teknesi ile yelkenle dünya turu yaparak, Türk Denizcilik Tarihi’ne adını altın harflerle yazdıran ve bir çok Türk Denizcisi’inin dünyanın dört bir yanındaki denizlerde şanlı bayrağımızı dalgalandırması ve yelkenle dünya turu yapmasına öncülük eden Sadun Boro’yu ne yazık ki kaybetmiş bulunuyoruz.

Yelkenliyle ilk kez dünya turunu tamamlayan ve hayatının geri kalanını teknesinde Türk Denizcileri’ne bir örnek olarak geçiren Sadun Boro’nun hayattayken hem sözlü olarak dile getirdiği hem de kitaplarında yazdığı bir vasiyeti vardı: Öldüğünde İngiliz Limanı'na teknesinin bağlı olduğu çam ağacının dibine gömülmek. Bildiğiniz gibi bu vasiyetin yerine getirilmesi için bir Bakanlar Kurulu Kararı gerekmektedir.
Sizlerden bayrağımızı tüm dünyanın etrafında dalgalandırmış ve kendinden sonra bir çok denizcinin bu geleneği sürdürmesine vesile olmuş bu şanlı denizcimizin son dileğini gerçekleştirmek için gerekli kararın verilmesinde öncülük etmenizi talep ediyoruz.

Saygılarımızla,

Bugün M. Erhan imzanı bekliyor!

M. Erhan Ölçer bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sn. Ahmet Davutoğlu,, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sn. Feridun Bilgin, Türkiye Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu: Sadun Boro'nun vasiyetinin yerine getirilmesi». M. Erhan ve imza atan diğer 5.011 kişiye katıl.