KATİPLİK SINAVLARINA SADECE ADALET PROGRAMI MEZUNLARINDAN ALIM OLSUN

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Adalet Bakanlığı katiplik alımlarında uygulamalı sınava KPSS puan türünden 70'i geçen 4 yıllık lisans veya 2 yıllık önlisans yükseköğretim programlarının herhangi bir alanından veya herhangi bir liseden mezun olan ve para ile klavye eğitimi sertifikasını alan herkesin başvurusunu kabul ediyor. Bu durum biz Adalet Meslek Lisesi, Adalet Meslek Yüksekokulu ve Önlisans Adalet Programı öğrencilerini ve mezunlarını mağdur ediyor. Bizler senelerce adalet alanında okuyup, kendimizi bu alanda geliştirmemize rağmen farklı alanlardan gelen başvurular yüzünden kendi alanımızda istihdam edilemiyoruz. Bu durumda adalet alanında okumamızın ise herhangi bir ayrıcalığı da kalmamış oluyor. Bu durumdan binlerce kişi mağdur oluyor. Buradan Adalet Bakanlığı'na sesleniyorum. Farklı alanlarda okumuş, katiplik alanında herhangi bir bilgisi olmayan, kadroya alındıklarında Adalet Sistemini yavaşlatan vasıfsız kişileri kadrolarına almaktan vazgeçmelerini, senelerce adalet alanında okuyan bizleri mağdur etmemelerini ve bu konu hakkında gereken düzenlemeleri yapmalarını istiyoruz.

Bugün Alperen imzanı bekliyor!

Alperen UZUN bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı : KATİPLİK SINAVLARINA SADECE ADALET PROGRAMI MEZUNLARINDAN ALIM OLSUN». Alperen ve imza atan diğer 41 kişiye katıl.