İDAM değil İNTİKAM !

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Bizler; biz insanlar, yaşanılacak en güzel yerlerde yaşanılan en acı, en kötü, en akıl almaz, en pis olayların, durumların önüne geçmek adına... Artık! Yeteri düzeyde cezalara başvurulması gerektiğini düşünüyoruz.                    Kadınların var ettiği erkeklerin, henüz idrak noktalarının cinsel noktalarından güçsüz olmasına tahammül etmekte zorlanıyoruz. Kadına, çocuğa, erkeğe, hayvana, her varlığa uygulanan psikolojik, fiziksel her türlü şiddetin mağduriyetini yaşıyoruz. Mahcubiyeti yaşamayan canlılar adına! Nice kadın cinayetleri, taciz ve tecavüzler olmasına rağmen bu aşağılık gerçekliğin henüz son bulmaması yetmeksizin günden güne artmasından yakınıyoruz. Var olan, uygulanan yaptırım ve cezaları yetersiz görüyoruz. Yetersiz cezaların bu durumu meşrulaştırdığı gibi, bizlerde yaşam korkusu var ettiğini dile getiriyoruz. Sokakta hızlı yürümek zorunluluğu hissediyoruz. Çantamızda biber gazı bulundurmak zorunluluğu hissediyoruz. kendimizi savunmak adına her türlü imkana başvurmak zorunda hissediyoruz.Bizler ölümü normal kılmıyoruz. Bizi öldürenlere misilleme yoluyla karşılık verip öldürmek istemiyoruz. Bizler istismara uğrayan her varlığın, bedensel, ruhsal sağlık durumunu düşünürken, toplum içerisinde var olma korkusunu, kaygısını anlayabiliyoruz. Bu durumun önüne geçmemiz için, nice nice katliamlar, cinayetler sebep sunulabilecek iken,bu durumun üstünün kapatılmasını yada tamamen gün yüzüne çıkarılmayışına karşı çıkıyoruz. Çıkmak zorunda hissediyoruz. Belli bahanelerin ardına sığınarak kimsenin indirim almasını istemiyoruz. Belirli kıyafetler giyerek kimsenin indirim almasını istemiyoruz. Pişmanlık yasasını bu durumda kabul etmiyor, etmenin vicdani olacağına inanmıyoruz, düşünmüyoruz. Kendi iradesine sahip çıkmayan canlıların, kendi iradesiyle yaşantısını sürdüren ya da sürdüremeyen insanlar üzerindeki iğrenç tutumunu kabul görmüyoruz. Yeterli bulmuyoruz. Bu canilerin bir daha kalkışmamaları için hadım edilmesi, psikolojik yada fiziksel şiddet görmesini, ağır işlerde görev edinmesini ve bu mührü ömür boyunca saklayamamalarını sağlamanın asıl çözüm olduğuna inanıyoruz. Örnek verecek olur isek, bu suçu işleyen, işlettiren herkesin daha fazla cezalara çarptırılmasını ve dünya genelinde bu suçu işlediklerine dair suratlarında simge bulundurulmasını tercih ediyoruz.                                                                                          Katlettikleri onca bebek ve kadın adına, bunu borç biliyor, ömürleri boyunca bu utançla yaşamak ve yaşamamak arasında kalmalarının ülkeyi bu halden kurtaracağına inanıyoruz. Bu durumu hem insanı, hem toplumsal açıdan ahlaki bir boyuttadır. Tüm gerçekliğiyle. Önerdiğimiz bu çözüm aşamalarını vicdanınız ile duyup adil bir değerlendirme yapmanızı diliyoruz. Mutlu yarınlar adına, bu zihniyeti çürütmenin doğruluğu adına, sizden siz olmanızı bekliyoruz.

Bugün Berfin imzanı bekliyor!

Berfin Fırat bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı - info@adalet.gov.tr: İDAM değil İNTİKAM !». Berfin ve imza atan diğer 899 kişiye katıl.