Bursa Bisiklet İl Temsilciliği Değişmeli

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Bursa ilimizde İl Temsilciği için görevlendirilmiş olan Nuri Tutal’ın değiştirilmesi konusunda Bursa ili bisiklet sporcuları ve bisiklet kullanıcıları olarak kararlıyız.

Geçtiğimiz zaman içerisinde Bursa ili bisiklet sporunda gerilemiş, sporcu yetiştirememiş, mevcut kulüpleri kapatılmış ve genel anlamda olması gerektiği düzeyin fazlasıyla gerisinde kalmıştır. Sayın Nuri Tutal’ın Temsilci olacağı ilk günlerde Bursa ilimiz milli sporcuları Burak ABAY, Ahmet Örencik, Sinan İli ve Samet Bulut’u tanımayarak sosyal medya üzerinde onlar hakkında hakaret edercesine “They are Champs Only Bursa (Onlar şampiyon ama sadece Bursa’da” diyerek hitap etmesi yakışık almamıştır. Hatta aylar sonra yine başka bir gönderide, Bursa’da başarılı bir sporcunun kulübünü bilmediğini ve bilmesinin de gerekmediğini açıkça yazılı olarak söylemiştir (EK-1’de tarafınıza sunulmuştur).İl  temsilcisinin şehrindeki tüm sporcuları bilmesi gerekmektedir. Bu sporcular Milli formayı giydiler ise daha da dikkat edilmelidir. Aksi takdirde bu sporcuya hakarettir ve spora önem verilmediğini gösterir Bu durumlarda pay sahibi olan kişilerin uzun yıllardan beri il temsilciliği makamını Bursa ilinde Federasyon’a yakışır şekilde temsil edemediği bizler tarafından gözlemlenmiştir.

Mevcut bulunan İl temsilcimiz ise görevinin resmi onay açıklaması ve yazışması gelmeden evvel 10 Aralık 2016 tarihinde sosyal medya Facebook üzerinden “Türkiye Bisiklet Federasyonu – Bursa İl Temsilciliği” adı ile şahsi hesabından oluşturduğu sayfada tüm Bursa’ya toplantı yapacağını açıklamıştır. İl Temsilciliği resmiyeti açıklığa kavuşmadan toplantı düzenlemesi katılanların dikkatini çekmiştir. Kendisinin eski milli bisikletçi olması ve geçmişte camiaya katkıda bulunması nedeniyle bu durum göz ardı edilmiştir. Gerçekleştirdiği ilk toplantıda 2017 yılı faaliyet programında 23 Nisan, 19 Mayıs, 15 Temmuz, 30 Ağustos, 11 Eylül gibi önemli günlere yarış isimleri belirlemiş ve bizlere açıklamıştır. Sonrasında ise Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne verilen faaliyet belgesinde, toplantıda açıkladığı müsabaka tarihlerinin, Federasyon tarafından hazırlanan diğer illerdeki yarış takvimi ile çakıştığı, tamamen plansız olduğu ve İl Tertip Komitesi’nden habersiz belirlendiği tespit edilmiştir (Bu belgeler tarafınıza EK-2’de sunulmuştur). Ayrıca Federasyon adına şahsi hesabından açılmış bu resmi sayfada Bursa ilinde yapılan birçok bisiklet etkinliğine yer verilmemiştir. Böyle yaparak söz konusu faaliyetlerin duyurusunu ve haberini es geçmiştir. Bunun yanı sıra sayfa üzerinde yaptığı yakışıksız mizahla ve bisikletin 1970’li yıllardaki magazin fotoğraflarından seviyesiz esprileri ile bisiklet sporuna ve temsil ettiği Bisiklet Federasyonu İl Temsilciliği’ne olumsuz örnek teşkil edebilecek paylaşımlarda bulunması takip eden bizleri kızdırmıştır (Bunlarla ilgili örnekleri ise tarafınıza EK-3’de sunulmuştur).

İlerleyen günlerde, 5-6 Mayıs 2017 tarihlerinde Bursa’da eski milli bisikletçilerden rahmetli Orhan Altınok ve Rıfat Çalışkan adına düzenlenecek yarışlar Federasyon faaliyet takvimine eklenmiştir. Fakat bu müsabaka tarihine 14 gün kala takvimde birkaç defa tarihin değişmesi, parkurun kısalması ve kategori iptali söz konusu olunca katılım 39 kişi ile sınırlı kalmıştır. Üstüne, yere bir çizgi çekilerek başla/bitir mantığıyla yapılan yarışta şehir dışı katılımcılara bir su ikramı bile yapılmaması bu organizasyona hiç emek vermediğini gösterir. Biz Bursa bisikletçileri olarak bu olanları Rıfat Çalışkan adına düzenlenen böyle bir yarışa yakıştıramadık.

Tüm bunların sonrasında ise hiçbir etkinlik yapmamasının yanı sıra bir de üstüne üstlük etkinliklere özel davet beklediğini tüm Bursa öğrenmiştir. İl temsilciliği bir gönüllülük makamıdır. Özel davet beklemek yerine yapılan organizasyona destek vermesi gerekirdi. Bunlara ilaveten son 10-15 yıldır gelişen Bursa bisiklet camiasından uzak kaldığından dolayı şehrin yarısı kendisini tanımamaktadır. Biz bu şehirde son yıllardaki gelişmeleri takip eden ve bu sporun gelişmesine katkıda bulunan isimlerden birinin İl temsilciliğine seçilmesini istemekteyiz. Şu an mevcut bulunan il temsilcisinin bir yıl içinde yetersiz kaldığını ve ilerleyen yıllarda da gerek umursamaz tutumu, gerekse de eleştirilere ve yeni fikirlere kapalı olmasından dolayı gelişim göstermeyeceğini ve faaliyet konusunda tecrübe kazanamayacağını düşünüyoruz. Bisiklet yarışlarında “Milli” unvanı kazanmış biri olarak iyi bir sporcu olması, iyi bir organizatör olduğu anlamına gelmemektedir. İl temsilciliği görevini yürüttüğü bu süreçte Bursa ilimize kayda değer bir katkısı olmamıştır.

Tüm bunlar neticesinde aşağıda imzaları bulunan (EK-4) biz Bursa bisiklet severleri, il temsilciliğindeki mevcut kişinin değişmesini ve yeni seçilecek olan il temsilcisinin Bursa şehrimize daha fazla katkı sağlayacak biri olmasını sizlerden temenni etmekteyiz. Söz konusu durum ile ilgili gerekenlerin acil olarak yapılması için konuyu bilgilerinize arz ederiz.

Bursa Bisiklet Camiası

Bugün ismail imzanı bekliyor!

ismail sarsıcı bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Türkiye Bisiklet Federasyonu: Bursa Bisiklet İl Temsilciliği Değişmeli». ismail ve imza atan diğer 235 kişiye katıl.