KADIN ŞOFÖRLERE İSTİHDAM YARATILSIN

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Neden Olmasın?

Her toplu taşıma aracına bindiğinizde sizin de aklınıza neden bu şoförler hep erkek diye gelmiyor mu? Sizce de Türkiye'de kadınların bu alana girmesinin zamanı gelmedi mi? Kadınlar için özel araçların yapılması toplumsal sorunun çözülmesi için yeterli bir proje mi?

Pembe otobüs gibi uygulamalarla kadınları korumak isteyen yetkililere buradan sesleniyoruz: Biz kadınlar korunmak değil, kendimizi korumak için güçlenmek istiyoruz. Kadınları belirli alanlara hapsederek, toplumdan izole ederek koruyamazsınız.Hiçbir kadın yoktur ki toplu taşımada yalnız kaldığında tedirgin olmasın. Bizler şiddete uğramak istemiyoruz, bizler toplum içerisinde özgürlük istiyoruz. Kapana kıstırılmış ve bastırılmış olarak haklarımızdan feragat etmek istemiyoruz. Tacize ve tecavüze gereken cezanın verilmesini, tahrik indirimi gibi uygulamalarının kalkmasını ve kadınların beyanının esas alınmasını istiyoruz. Biz kadınlar hayatın her alanında, sokaklarda, meydanlarda, üretimin her aşamasında yer almak istiyoruz. Kısaca ekmek, eşitlik ve adalet istiyoruz.

Bu nedenle taleplerimiz şunlardır:

1- Her belediyeye kadın şoför alımı için belirli bir kota getirilsin.
2- Eşit işe eşit ücret verilsin.
3-Hukuk sisteminin cinsiyet gözetmeksizin adaletli olmasını istiyoruz.

Bir çok ülkede cinsiyet gözetmeksizin kadın şoförler varken Türkiye'de neden olmasın? Kadınlar neden farklı alanlarda istihdamını gerçekleştirmesin? Cinsiyet gözetmeksizin her bireyin şoförlük yapabileceğini düşünüyorsan;

kadınlarla erkeklerin toplumsal değerlerde eşit hakları olduğunu savunuyorsan;

SEN DE İMZALA!

Bugün Eda imzanı bekliyor!

Eda Mucurlu bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Türkiye Belediyeler Birliği: KADIN ŞOFÖRLERE İSTİHDAM YARATILSIN». Eda ve imza atan diğer 54 kişiye katıl.