3x3 Basketbol Turnuvaları düzenlensin.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.
200 imzaya ulaşıldığında, bu kampanyanın öne çıkarılan kampanyalarda yer alma ihtimali artar.
Türkiye Basketbol Federasyonu ve tarafına Ergün Mutlu bu kampanyayı başlattı

Ülkemizde sokak basketbolu olarak anılan evrensel ismiyle streetball etkinliği spor severler tarafından çok sevilmektedir. Dünya Basketbol Federasyonu'nun (FIBA) girişimleriyle 3x3 Basketbol ismini alan ve resmileşen bu branş, Japonya'da düzenlenecek Olimpiyatların da programına alarak ciddi bir misyon kazanmıştır.

FIBA'nın 2016'da yaptığı bir araştırmada en sevilen şehir sporu seçilen 3x3 Basketbol, Kayapınar ve Mutlu'nun 2020 yılındaki 3x3 Basketbolcuların spora katılım motivasyonlarının belirlenmesi isimli çalışmasında da spor severlerin bu disipline yönelik motivasyon puanlarının çok yüksek olduğu bir branş olarak belirlenmiştir.

Türkiye'de 3x3 Basketbol alanında organizasyon eksikliği bulunmaktadır. Bu branşta ciddi bir potansiyele sahip olan ülkemizin dört bir yanında organizasyonlar düzenlenmesini talep ediyoruz. En azından ülkemizin 7 bölgesinde de birer turnuva düzenlenerek spor severlerin bu branşa erişimi sağlanmalıdır. Gençlik ve Spor Bakanlığının ve Türkiye Basketbol Federasyonu'nun bu konuda sürekliliği olan, ciddi ve kontenjan problemi olmayan organizasyonlar düzenlemesi görevlerinden birisidir.

Sizlerde bu konuda bizlere destek vermek isterseniz bu kampanyayı imzalayabilirsiniz.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.