Başarı

Veteriner hekimler olarak yıpranma payini hakediyoruz.

Bu kampanya 1.488 destekçi ile değişim yarattı!

Hekimlik mesleğinin üç unsurundan biri olan veteriner hekimlerin dislandigi bir saglik anlayisi kabul edilemez. Yüzlerce zoonozla  mucadele de en ön saflarda yer alan bu meslek, diger hekimlik dallarından ayrı tutulmadan, çıkartılmaya çalışılan sağlık personeli yıpranma payı ve maas iyileştirme ile ilgili yasaya dahil edilmelidir. Veteriner hekimlerin calisma şartları en az beseri hekimler kadar zor ve yipraticidir. Gece gunduz ahir sartlarinda büyükbaş ve kucküçük hayvanlarla, barınaklarda insanların dokunmaya cekindigi köpeklerle , haralarda kendinden kat kat agir atlarla, devasa kumeslerde onbinlerce kanatlı hayvan ile çalışan  veteriner hekimler olarak, kuduz gibi dunyanin en korkutucu hastaligina, sarbon gibi biyolojik silah olarak kullanilabilecek hastalıkların etkenlerine maruz kalmaktayiz. Kus gribi gibi tum ülkeye panik yaratan hastalıklarda veteriner hekimler en ön sırada sağlık çalışanlarinin neferi olarak görev almaktayız. Brucella, salmonella gibi bulaşıcı ve bir o kadar ciddi hastalık etkenine yakalanmis canlıları tedavi etmeye calisirken, kendinden önce ülke genelinde insan sagligini da  korumaktayiz.

Dünyada olduğu gibi ulkemizde de devletimizin bize verdigi önemi görmenin,  çalıştığımız riskli ve bir o kadar yıpratici isimizin karsiligini almanin, diger hekim meslektaslarimiz kadar bizimde hakkımız olduğunu dusunuyoruz. Yapılacak yasa değişikliginin veteriner hekimleri de kapsayacak şekilde düzenlenmesini arz ederiz.

Bugün Belediye Veteriner Hekimler Derneği imzanı bekliyor!

Belediye Veteriner Hekimler Derneği bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Türkiye Büyük Millet Meclisi: Veteriner hekimler olarak yıpranma payini hakediyoruz.». Belediye Veteriner Hekimler Derneği ve imza atan diğer 1.487 kişiye katıl.