Petition Closed
Petitioning Adalet ve Kalkınma Partisi Adalet ve Kalkınma Partisi and 4 others

Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Türkiye Halkı: Daha İyi Bir Demokrasi İçin : SEÇİM MÜNAZARALARI

Demokrasi, bugün parti ve ideoloji ayırt edilmeksizin, bütün yurttaşlar tarafından savunulan ortak bir değer. Ve demokrasinin iyi işletilebilmesi için en temel şartlardan biri olan “Genel Seçimler“ öncesinde, partilerin çalışmalarının ve vaatlerinin yurttaşlara bağımsız, gerçekçi, etkili ve adil yollardan aktarılması gerekmektedir.

Televizyon, internet videoları gibi Türkiye’ de ve Dünya’ da en yaygın iletişim araçları bu aktarımda kullanılmalıdır.

Bu iletişim platformunun demokrasi için en etkili kullanım yolunun ise “Genel Seçimler” öncesinde düzenlenecek olan “Seçim Münazaraları” olduğu kanaatindeyiz.

Çünkü Seçim Münazaraları:

• Medyanın taraflı manipülasyonlarından ve sansürlerden soyutlanmıştır, söz haklarının kullanımı eşit ve adildir.
• Halka bütün partileri aynı anda değerlendirme ve kıyaslama şansı sunar.
• Seçim bütçelerinden bağımsız olarak partileri eşit seviyede görme hakkımızı sağlar.
• Partilere, seçim şarkıları, tanıtım minibüsleri, tavuk dönerler, konserler, mitingler gibi modası geçmiş yöntemler yerine gerçek sözlerin dile getirildiği ve tartışıldığı bir ortam yaratır.
• Ekonomi, dış politika, sosyal politikalar gibi temel konulara farklı münazara oturumlarında değinilerek halkın her bir konuda parti vaatlerini değerlendirmesini sağlar.
• İngiltere, Fransa, Almanya, ABD, Güney Kore, İspanya, Hollanda, Kanada ve Brezilya’ nın da aralarında bulunduğu, demokrasiyi benimsemiş pek çok ülkede, farklı coğrafyalarda uygulanmaktadır.
• Halkın seçimler öncesindeki politik atmosfere daha yetkin olarak katılımını sağlar.
• Türkiye’ de partilerce örnek teşkil edecek tartışmaların/münazaraların yapılması yoluyla toplumun tartışma kültürüne ve dolayısıyla demokrasi kültürüne yadsınamayacak örnekler/katkılar sunar.

İşte bütün bu sebepler ve daha fazlası için bizler Genel Seçimler öncesinde “Seçim Münazaraları” nın düzenlenmesini talep ediyor ve demokrasiye inanan herkesi ideolojilerinden bağımsız olarak kampanyamıza destek vermeye çağırıyoruz.

Letter to
Adalet ve Kalkınma Partisi Adalet ve Kalkınma Partisi
Milliyetçi Hareket Partisi Milliyetçi Hareket Partisi
Barış ve Demokrasi Partisi Barış ve Demokrasi Partisi
and 2 others
TBMM Başkanlığı Cemil Çiçek
Cumhuriyet Halk Partisi Cumhuriyet Halk Partisi
Daha İyi Bir Demokrasi İçin : SEÇİM MÜNAZARALARI

Demokrasi, bugün parti ve ideoloji ayırt edilmeksizin, bütün yurttaşlar tarafından savunulan ortak bir değer. Ve demokrasinin iyi işletilebilmesi için en temel şartlardan biri olan “Genel Seçimler“ öncesinde, partilerin çalışmalarının ve vaatlerinin yurttaşlara bağımsız, gerçekçi, etkili ve adil yollardan halka aktarılması gerekmektedir.
Çünkü Seçim Münazaraları:
• Halka bütün partileri aynı anda değerlendirme ve kıyaslama şansı sunar.