Kampanya Kapatıldı

Türkiye'de kenevir tüketimin yasallaşması

Bu kampanya 146 destekçiye ulaştı

bu ot zararli veya zararsiz olsun, bu detay önemli degil. tartismaya asil noktadan baslamak lazim.
ben yetiskin bir insan olarak vucuduma nasil bakacagimin kararini verebilmeliyim. sayin devlet buyuklerimize bizi dusundukleri icin tesekkur ediyorum ama gercekten gerek yok. ben kendim icin neyin iyi neyin kötu olduguna karar verebilecek yastayim. eger amacimiz cocuklari korumaksa alkol, sigara gibi kontrollu satisi yapilsin, bu sekilde genc kardeslerimizi esrardan uzak tutalim. cunku su anki sistemde istanbul'da esrar kullanma yasi 12-13'e dusmus durumda.

başta amsterdam olmak üzere esrar kullanımını yasallaştırılan ülkerlerde ağır öldüren uyuşturucuların kullanımı azalmıştır

Kenevir bitkisinin cannabis sativa/cannabis indica türlerinin çiçeklerinden ve tohum yataklarından elde edilen maddeyi esrar, ot, marihuana ya da bizim henüz duymadığımız birçok farklı isimle biliyor olabilirsiniz. Bir dönem serbest olan fakat uzun yıllardır dünyanın büyük bir bölümünde kullanımı yasaklanan esrar, bilim insanlarına göre sandığınız kadar zararlı değil.

Dr. Dirk W. Lachenmeier ve Dr. Jürgen Rehm tarafından gerçekleştirilen ve bulguları Scientific Reports’ta yayınlanan araştırmada, esrar, alkol, eroin, kokain, tütün, ekstazi ve metamfetamin maddelerinin ölümcül etkileri incelendi.

Araştırma sonuçlarına göre, en ölümcül madde alkol olurken; esrar bu araştırmadan da en az tehlikeli olan olarak çıktı ve alkolden -aşağı yukarı- 114 kat daha az ölümcül olduğu saptandı.

Bilim insanları, her bir maddenin standart kullanım miktarı ile yaşam kaybına sebep olan miktarını saptayarak ölümcüllük oranını hesapladı. Esrarın standart kullanım miktarı ile ölüme sebep olabilecek miktarının arasındaki eşik çok büyük olduğundan, düşük ölüm riskli olarak etiketlendi. Listedeki diğer maddeler ise orta ve yüksek ölüm riski etiketi aldı.

Dünyanın büyük bir bölümünde kullanımı yasak olan esrarın, isteyen herkesin hiçbir zorluk çekmeden edinebileceği tütün ve alkolken daha az tehlikeli olduğu bir gerçek. Bunu bir kenara bırakırsak, araştırmayı yürüten bilim insanları, ılımlı alkol tüketiminin standart eroin kullanımından daha tehlikeli olduğunu ima etmediklerinin altını çiziyor. Bu araştırma, maddelerin doğrudan zararlarını incelediğinden, eroin bağımlılarına sık sık zarar büyük zararlar veren kirli şırıngalar ve saf olmayan maddeler gibi yan etkenlerin sonucu etkilemesine izin verilmedi.

Sonuç olarak, bu araştırmaya konu olan esrar, alkol, eroin, kokain, tütün, ekstazi ve metamfetamin maddelerinin her biri aşırı kullanımda ölüm riski taşıyor. Listenin az riskli ucunda ot, en riskli ucunda ise alkol duruyor.

Amerikan Ulusal Kanser Enstitüsü’nün geçtiğimiz günlerde internet sitesinde yaptığı güncelleme ülke çapında büyük ses getirdi. Güncelleme ile eklenen araştırma sonuçlarına göre, esrar kanser tedavisi için doğal bir tedavi yöntemi olarak belirtiliyor.

Amerika’da esrar kullanımının yasallaşma süreci giderek hızlanırken, bu alanda çalışan kuruluş ve STK’lar seslerini daha çok duyurmaya başladı. InfoWars haber sitesinde yer alan habere göre, NCI (Amerikan Ulusal Kanser Enstitüsü), internet sitesinde bir güncellemeye giderek esrarın tıp alanında yapılan çalışmalarına yer verdi.

Çalışma sonuçlarına göre, esrar, hücre ölümü sebebiyle büyüyen tümörü engelleyebilme özelliğine sahipken tümörün büyümesine elverişli kan hücrelerinin gelişimini de engelleyebiliyor ve sağlıklı hücrelerin korunmasını sağlıyor.

Cannabidiol üzerinde yapılan son bir araştırmada, CBD vücuda alındığında sağlıklı meme hücrelerine minimum zararı verirken iyi ve kötü huylu meme kanseri hücrelerinin ölümüne neden olduğu anlaşıldı. Laboratuvar ortamında yapılan deneylerde, CBD’nin metastatik meme kanseri hücrelerinin büyümesini durdurduğu, sayılarını azalttığı ve tümörün yayılmasını önlediği de gözlemlendi.

Ayrıca 2010 yılında Portland Indymedia’nın yayımladığı verilere göre, Amerikan Cerrahlar Birliği’nin son 20 yılda derlediği yıllık ölüm oranlarının sonuçları oldukça ilginç. Tütün kullanımından kaynaklanan ölüm sayısı yaklaşık 400 bin civarındayken alkolden kaynaklanan ölüm sayısı 150 bin. Kafeine bağlı hastalıklarda gerçekleşen ölüm sayısı ise ortalama 5 bin civarında. Aşırı dozda asprin kullanımından kaynaklanan ölüm sayısı 500 civarındayken esrar kullanımından kaynaklanan ölüm hiç gerçekleşmemiş.

BBC Türkçe‘nin yayımladığı habere göre, ABD’de yapılan bir araştırmada, erken yaşta esrar kullananların ileri yaşlarda esrar kullanmayanlara oranla depresyon, psikoz veya astım gibi rahatsızlıklara yakalanma oranlarının daha yüksek olmadığı belirlendi.

Kaynak: Anon HQ

ve hani bu madde yasal olsada olmasada zaten tüketiliyor benim tek yapmaya çalıştığım bu konudan devletimiz kazansın başka kimseler değil

Bugün alper imzanı bekliyor!

alper akıncı bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Türkiye Büyük Millet Meclisi: Türkiye'de kenevir tüketimin yasallaşması». alper ve imza atan diğer 145 kişiye katıl.