Gazi ve Şehit Ailelerinin Ünvana Geçişlerinde Süre Kısıtlaması Kalksın.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

3713 sayılı Kanun kapsamında, 2014 yılında başlayan memur atamalarında, lise ve üniversite mezunları "Memur" unvanında atanıyorlardı. 2016 yılındaki değişiklikle, bundan sonraki atamalarda üniversite mezunları ünvanlarına göre atanmaya başladı ve bu iki yıl içerisinde (2014-2016 arası) atananlara da, "ATAMA TEKLİFİNİN YAPILDIĞI TARİHTEKİ" mezuniyetleri dikkate alınarak, ünvanlarına geçme hakkı verildi. Ancak Üniversite'de okumakta iken "Lise mezunu" olarak işe başlayıp, daha sonra üniversite bitirenlere bu hak verilmedi. 2016 yılında yapılan değişiklikten önce atananlar olarak BİLSEYDİK ki daha sonra ÜNVANA GÖRE ATANMA HAKKI VERİLECEK, birçoğumuz MEZUN OLMAYI BEKLEYİP sonra başvurabilirdik.

Başvurduğumuz zaman ileride bu hakkın verileceği belirtilmiş olsaydı ve ona rağmen düz memurluğu tercih etseydik tamam, o zaman kendi isteğimizle, ünvanımıza göre atanmamayı kabullenmiş olurduk. Fakat 2014'te "Üniversite mezunu bile olsanız DÜZ MEMUR olarak atanacaksınız" diyip de 2016 yılında 'üniversite mezunu olarak memur kadrosuna atananlara ünvanlarına geçiş hakkının verilip memuriyete atandıktan sonra üst öğrenim bitirenlere bu hakkın verilmemesi' hukuka da aykırı olmaz mı? Çünkü bu hakkın verileceğini bilmediğimiz için mezun olmayı beklemedik ve şimdi mağdur olmuş olduk.

Özet olarak;

1) İlkokul / ortaokul mezunu iken Hizmetli olarak atanıp daha sonra lise bitirenlerin Memur kadrosuna geçirilmesini,

2) Lise mezunu iken Memur olarak atanıp daha sonra üniversite bitirenlerin de mezuniyetlerine uygun kadroya geçirilmesini istiyoruz.

Bunun için de 3713 Sayılı Kanunun 15. Geçici Maddesindeki  "DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI TARAFINDAN ATAMA TEKLİFİNİN YAPILDIĞI TARİHTE " ibaresinin kaldırılması yeterli olacaktır.

Bugün Berk imzanı bekliyor!

Berk Can bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Türkiye Büyük Millet Meclisi: Gazi ve Şehit Ailelerinin Ünvana Geçişlerinde Süre Kısıtlaması Kalksın.». Berk ve imza atan diğer 33 kişiye katıl.