En fazla sığınmacıya evsahipliği yapan Türkiye, Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilsin

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Suriye’de 15 Mart 2011 yılında başlayan iç karışıklıklarda, aralarında sivillerin de bulunduğu, en az 500 bin insan hayatını kaybetti. Bu süreçte nüfusu 20 milyon olan Suriye’de 13,5 milyon insan, yardıma muhtaç hale geldi. 6,3 milyon insan yerinden edilirken, 5 milyon insan ise kurtuluşu diğer ülkelere sığınmakta buldu.

Türkiye, Suriye Krizi mağdurları için ilk günden beri din, dil, ırk ayrımı yapmadan “Açık Kapı Politikası” uyguladı.

Bugün, dünyanın en çok sığınmacıya evsahipliği yapan ülkesi olan Türkiye, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda, savaştan kaçan 3 milyonu aşkın Suriyeli sığınmacıya yeni bir hayat sundu. Tüm Suriyeli sığınmacılara sağlık hizmetleri ve ilaçlar ücretsiz olarak sunuluyor; kayıp bir neslin oluşmaması için Suriyeli çocuklar okula kazandırılıyor.

Dünya’daki yardımın 5’te 1’i Türkiye’den

Türkiye'nin cömert yardımları dünyada da karşılık buldu. Türkiye, Kalkınma İnisiyatifleri adlı kuruluşun açıkladığı Küresel İnsani Yardım 2017 Raporu’na göre geçen yıl 6 milyar ABD dolarlık insani yardım yaparak 6,3 milyar dolarlık yardım yapan ABD’nin ardından en çok uluslararası insani yardım yapan ikinci ülke oldu.

Türkiye ayrıca, mili gelirinin 0,75’ini insani yardım için ayırarak, bir kez daha, “Dünya’nın En Cömert Ülkesi” oldu. Türkiye; 2013, 2014, 2015 Küresel İnsani Yardım Raporlarına göre de, üç yıl üst üste, en çok insani yardım yapan üçüncü; geçen yıl ise ikinci ülke olmuştu.

Türkiye’nin gerçekleştirdiği 6 milyar dolarlık insani yardım, geçen yıl dünyada yapılan yardımın 5’te 1’inden fazlasını oluşturdu.

Türk insanının fedakarlığı, Nobel Barış Ödülü’nü hak ediyor

Türkiye, bu yılki Nobel Barış Ödülü’nü hak ediyor! 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana şahit olduğumuz en büyük insani krizlerden biri olan Suriye krizinde Türk insanının gösterdiği eşi benzeri görülmemiş cömertlik ve misafirperverlik karşılıksız kalmamalı, tarihe not düşülmeli.

Nobel Barış Ödülü için adaylık süresi 31 Ocak’ta doluyor. Kampanyayı arkadaşlarınla paylaşarak sen de destek ol!

Bugün Ramazan imzanı bekliyor!

Ramazan Sevinç bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Türkiye Büyük Millet Meclisi: En fazla sığınmacıya evsahipliği yapan Türkiye’nin Nobel Barış Ödülü adaylığına destek ver». Ramazan ve imza atan diğer 8 kişiye katıl.