374/375KD'lere yapılan haksızlık

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.

Hiç kimse mağdur edilmeyecek denilerek çıkarılan askerlik yasası sadece kısa dönem askerlik yapan askere vuruyor. Kelimenin tam anlamıyla vuruyor çünkü uzun dönemlerin yanında binlerce kısa dönem askerlik yapan er bulunmaktadır. Askerlik yasasıyla birlikte askerlere verilen izin süreleri de düşürülmüş oldu. Ama ne yazık ki bu yüzden mağdur olacak binlerce kısa dönem askeri yine düşünmediler. Halihazırda terhis tarihi kendine verilmiş yüzlerce kısa dönem asker bu değişiklik yüzünden mağdur durumdadır. Sorun 6 gün artan askerlik süresinin verdiği psikolojik bozukluk bile değil aslında. Asıl sorun ekonomik krizinde etkisiyle aylar öncesinden hazırlığını yapıp biletini alan askerlerimizdir. KKTC askerinin de içinde bulunduğu özellikle 374 kısa dönem askerlerinin tüm hazırlıkları alınan uçak biletleri bu sayede çöp olmuş durumdadır. Yeni çıkan yasa ile herkes mutlu olacağı sanılırken birliklerde bulunan kısa dönem askerler mağdur edilmiştir.