30 Kasım, Bilim İnsanlarını Anlama Günü olsun #DevlerinOmuzlarında

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.
500 imzaya ulaşıldığında, bu kampanyanın öne çıkarılan kampanyalarda yer alma ihtimali artar.
TÜRKİYE ve tarafına Bilim Sanat Ekini ve Eğitimi Derneği bu kampanyayı başlattı

Yüksek Enerji Fiziği Alanı'nda Türkiye için çok önemli projeler yapmalarının yanı sıra, toryumla çalışan hızlandırıcı güdümlü sistemleri de gündeme getirerek Türkiye'nin enerji sorunu konusunda çok önemli bir çözüm önerisi sunan Prof. Dr. Engin Arık ve ekibi; 30 Kasım 2007’de, Isparta’daki bir konferansa katılmak için çıktıkları yolda gerçekleşen uçak kazasında aramızdan ayrıldılar.

BİLSEV olarak fark ettik ki; Türkiye'de sadece Engin Arık ve ekibi değil, bunun gibi birçok bilim insanının, Türkiye'nin en büyük problemlerine karşılık sunduğu köklü çözümleri var. Peki biz bilim insanlarımızı ne kadar dinliyoruz? Onların söylediklerini anlamak için ne kadar çabalıyoruz?

Bilim insanlarını anlamayan, onların söylediği yollardan gitmeyen ülkelerde nasıl bir gelecek hayal edebiliriz?

İşte bu yüzden 30 Kasım'ı, Bilim Sanat Ekini ve Eğitimi Derneği olarak tüm bilim insanlarımıza kulak vereceğimiz, onların bu ülkenin sorunlarına nasıl yaklaştıklarını, ne çözümler sunduklarını anlayıp özümseyeceğimiz bir simge gün olarak yaşamamız gerektiğine inanıyoruz!

Türkiye'de yaşayan herkesi, daha aydınlık ve mutlu yarınlar için 30 Kasım Bilim İnsanlarını Anlama Günü olsun demeye çağırıyoruz. Sen de imzala, bize katıl!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.