29 Mayıs 2018 (İstanbul'un Fethinin 565.Yıldönümü)'de Ayasofya'nın Camii'ye Dönüştürülmesi

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Aziz Türk halkı,hepinizi içtenlikle selamlıyorum.

Hepinizin bildiği üzere Ayasofya uzun süredir müze olarak hizmet veriyor.Zaman zaman gündeme gelse de,uğruna çabalanmayıp unutulan bir konudur Ayasofya'nın tekrar ibadete açılıp,eskisi gibi camii olarak kullanılması.Müslüman bir coğrafyada ağırlıklı olarak Müslüman bir halkız,kesinlikle çok özel ve köklü bir milletiz.Tarihimize bakıldığı zaman,İslam dininin kabul edilişinden sonra,Türkler olarak dinimize her zaman hizmet etmişizdir ve sancaktarlığını yapmışızdır.Ayasofya ise İstanbul'un o güzel komutan tarafından fethedilişinden günümüze kalan bir mirastır,hediyedir.İstanbul bizim için bir lütuftur ki alemlere rahmet olarak gönderilmiş Efendimiz (S.A.V)'in müjdelediği ve bizlere nasip olmuş bir şehirdir.Ayasofya ise bu şehrin artık İslam ülkesinin bir parçası oluşunu simgeleyen manevi açıdan çok kıymetli ve şüphesiz çok köklü bir tarihi olan bir yapıdır.

Efendimiz (S.A.V)'in müjdesine nail olan,İstanbul'u İslam coğrafyasına katan Fatih Sultan Mehmed,Ayasofya'yı camii haline getirirken Bizans'tan kalma tasvirlere dokunmamıştır lâkin Ayasofya müzeye çevrilirken maalesef çeşitli tahriplere maruz kalmıştır,bu konuyla ilgili şu bilgilere bir göz atalım:

"Fatih Sultan Mehmed bu eserlerin üzerini namaza zarar vermeyecek şekilde sıvayla kapattırmıştır,namaza zarar vermeyenleri olduğu gibi bırakmıştır.Kesinlikle tahrip etmemiştir.Bu büyüklüktür.1845'lerde Fossati tarafından yapılan tamirlerde kapatılan mozaiklerin bir kısmı da ortaya çıkarılmıştır.Cumhuriyet döneminde, Amerikalı arkeolog Whittemore ülkemize sırf mozaikleri ortaya çıkarmak için gelmiştir. Gelip incelemiş ve kendisine bu değişiklikleri yapması için izin verilmiştir.Çok kasıtlı hareket etmiştir. Neredeyse Kubbedeki Nur suresinin 35. ayetini bile tahrip etmek istemiştir. Ve bir kısım Osmanlı eserleri de tahrip edilmiştir."

Prof. Ahmed Akgündüz tarafından böyle anlatılmaktadır.

Tabii bu konuda yüzlerce şey konuşulabilir.Lâkin biz vicdanımıza seslenelim.Hepimiz biliyoruz ki Ayasofya nasıl Hristiyanlar tarafından kilise olarak hayal ediliyorsa ve her Hristiyanın içerisinde bir ukte ise biz Müslümanların içinde de bir uktedir.Günümüzde her zorluğa göğüs geren bir Türkiye olmuşken,tek bayrak,tek millet olarak tek vücut şekilde Avrupa'ya karşı teröre karşı ülkemizi savunurken,Ayasofya'nın camii olmasına da engeller çıkarsa milletçe aşacağımıza,Türkiye'nin dışında kimsenin bu konuda söz söylemeye hakkı olmadığına,kan dökülerek alınmış şehrimizin değerlerinin yönetiminde sadece bizim sözümüzün geçeceğine sonsuz ve kalpten inanıyorum.

"Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir." ilkesine güvenerek bizi temsil eden meclisimizden bu konuda adımlar atılmasını yürekten diliyor,temenni ediyoruz.

Lütfen duyarlı olalım ve atamızı mezarında rahat uyutalım.Ayasofya ibadete açılsın.Kendimizi onun yerine koyarak düşünelim,ve o güzel komutanı üzmeyelim.Ayasofya ise müze olarak herkesin ayak basabileceği bir yer olarak değil,şehri büyük zorluklarla almış,Peygamber (S.A.V)'in müjdesine nail olmuş Müslümanların ayak basabileceği bir yer olsun ve yüreğimizdeki sızı dinsin.En azından halkın henüz bilmediği bir sebep var ise ve bu yüzden sessiz kalınıyorsa halk bilgilendirilsin,teşekkürler.

Bugün Muhammed Emre imzanı bekliyor!

Muhammed Emre Demir bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Türkiye Büyük Millet Meclisi: 29 Mayıs 2018 (İstanbul'un Fethinin 565.Yıldönümü) Ayasofya'nın Camii'ye Dönüştürülmesi». Muhammed Emre ve imza atan diğer 86 kişiye katıl.