Kampanya Kapatıldı

Başkanlık Sistemi Seçim Sonuçları Sayımı

Bu kampanya 20 destekçiye ulaştı

16 Nisan 2017'de gerçekleşen "Başbakanlık Sistemi" oylamasında oluşan haksızlık yine sosyal sitelerde paylaşıldı. Vali Erol Çakır Anadolu Lisesi'nde oy veren bir vatandaşımız dile getirmekle kalmayıp, kanıtlarını da açıkladı. Seçim 4. ve 5. katta gerçekleşti. Bundan dolayı çoğu büyüklerimiz çıkamadılar, geri dönmek zorunda kaldılar. Bazı arkadaşlarımız yardım etti, merdivenden çıkardılar. Bu soruna bir çözüm getirmek isteyen vatandaşlar yetkili kişi olan müdürü aramaya başladılar. Fakat öğrendikleri kadarıyla müdür bey kendi odasının yanındaki küçük bir odada kendisini kilitlemiş, saklanıyordu. Diğer yetkililer ise müdür beyin nerede olduklarını bilmediğini iddia ediyordu. Ve uzun zamandır orada oy veren vatandaşlar, her seçimde alt katta oy verdiklerini söylediler.

Seçime telefonla gidilmemesi üstüne basa basa uyarılmasına rağmen görevliler sadece "Telefonunuz yanında mı?" diye sormuş. Hiç arama yapmamışlar bile. Hatta bazı kişiler oyunu verip fotoğrafını sosyal medyada paylaşmışlar bile. Buna bile dikkat edilmemişken nasıl bilebiliriz oyların sayımının doğru olup olmadığını? Sadece bu da değil, okuma yazması olmayan insanları da kandırmışlar. "Şu oyu vermek istiyorsa bu oya, bu oyu vermek istiyorsan şu oya mühür basmalısın" gibi. Kandırılan vatandaşlarımız için vakit çok geçti, olan olmuştu.

Yaklaşık 1,5 milyon boş oy kağıtları da toplanırken sayıldı. YSK'nın dediğine göre yaklaşık %70 açılan sandık var iken, AA'sa göre bu sayım %99 idi. Bunun yanı sıra sayımın yanlış olduğu iddia edildi.
Ben bir Türk vatandaşı olarak, seçme ve seçilme hakkımı geri talep ediyorum. Sizi de davet ediyorum. Unutmayın ki bu davet, bir özgürlüğe çağrıdır. Lütfen es geçmeyin.

Seçim sonuçları tekrar gözden geçirilmeli, boş oy kağıtları, özellikle de boş oy kağıtlarına rastgele mühür basılanları ve yanlış oy veren kişilerin oyları tekrar okunmalı. Bu, bizim bir Türk vatandaşı olarak en büyük hakkımızdır.

Suriyelilerin açık oy kullandıklarını iddia ettikleri video:

Bugün Bir Türk imzanı bekliyor!

Bir Türk Vatandaşı bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Türk vatandaşları: Başkanlık Sistemi Seçim Sonuçları Sayımı». Bir Türk ve imza atan diğer 19 kişiye katıl.