Türk İşaret Dili Ders Olsun

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Türkiye'de yaklaşık 4 milyon işitme engelli kardeşimiz var.

Yoldan geçen herhangi bir kişiye sorsanız işaret dili bilen kişi sayısı bir elin parmağını geçmez. Düşünsenize bir sabah gözlerinizi açtığınızda dünyanın sesinin olmadığını ve kimsenin sizi anlayamadığını. Peki bizler ne yapıyoruz? Ne zamandan beri bu kadar duyarsız olduk?

Okullarda işaret dili eğitiminin verilmesini istiyoruz. Gereksiz yahut gelecek yaşantımızda bizlere yarar sağlamayacak dersler yerine Türk İşaret Dili dersi verilsin. Bazı derslerle günü doldurmaya çalışacağınıza bizlere yararlı bir ders olsun. En azından seçmeli ders olarak verilsin.  Gerçekten Türk toplumunun artık bir şeyleri görmesiniz zamanı geldi!

Tüm okullarda İngilizce zorunlu ders olarak gösteriliyor. Ayrıca bazı okullarda Almanca dersi de var. Peki soruyorum kaçınız akıcı bir şekilde konuşabiliyor? Ülkemizde yabancı, turistten çok işitme, konuşma engelli var bunu unutmayalım lütfen.

Bugün İlknur imzanı bekliyor!

İlknur Kaya bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Türk İşaret Dili Okullarda Ders Olsun @ziyaselcuk». İlknur ve imza atan diğer 186 kişiye katıl.