T-34 Yeniden Gökyüzüyle Buluşsun!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Merhabalar,

İmza kampanyamıza katılıp bizleri desteklediğiniz için çok teşekkür ederiz. Sizlere kısaca kendimizden, projemizden ve T-34 Mentor’dan bahsetmek istiyoruz.

Biz Kimiz?

20 ve 22 yaşlarında havacılığa gönül vermiş, ülkemizde sportif havacılığın gelişmesini aynı zamanda tarih bilincimizin uyanması için çalışmalar yapmayı kendimize ilke bilmiş iki genciz. Kubilay AKGÜL (20) ve Batuhan TÜLPAR (22) olarak ikimiz projenin sadece filizlenmesini sağlayıp yüzlerce destekçi ile projenin belirli düzeyde başarılar elde etmesini sağladığımızı düşünüyoruz. Bu nedenle her zaman bizlere inanan, güvenen destekçilerimize çok teşekkür ediyoruz.

T-34 Mentor Yeniden Uçsun!

2011 yılında Türk Hava Kuvvetlerimizin 100. Yıl Etkinliklerinde halka açık olarak uçmasının ardından merakla T-34’ün nerede olduğunu, başka uçuşlar yapıp yapmayacağını araştırırken 2013 yılında kokpit.aero havacılık haber sitesinin T-34’ün İstanbul Havacılık Müzesine getirildiği haberi üzerine heyecanlanıp hemen müzeye gittik ve 21 Aralık 2013 tarihinde T-34 Mentorları Koruma ve Yaşatma Topluluğu adındaki Facebook grubumuzun kuruluşunu gerçekleştirdik. Tüm olaylar grubu kurduktan sonra meydana geldi. Bir hafta içerisinde 1000’in üzerinde üye sayısıyla grubumuza destek artınca çeşitli dernekler altında faaliyet gösterdik. İstanbul Havacılık Müzesi komutanımızın destekleriyle T-34’e dokunma fırsatı bulmuş, hatta komutanımızın bizleri desteklemesiyle birlikte müzemiz T-34 Mentor Motor Çalıştırma Etkinliği düzenlemişti. Bu etkinlik iki gün sürmüş, ilk günü Hava Kuvvetlerimizin komuta kademesinin katılımıyla, ikinci gün ise halkımızın katılımıyla motor çalıştırma etkinliği düzenlenmiştir. Motor çalıştırıp projemizin çok farklı boyutlara taşınmasına destek olan İstanbul Havacılık Müzemize çok teşekkür ediyoruz. 2015 yılında T-34’ü uçurma isteğimizde kararlı olmamızdan dolayı dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Sayın Orgeneral Abidin Ünal komutanımızı ziyaret etmiştik. T-34 tam uçacak derken hain 15 Temmuz Darbe Girişimi projemizi tam anlamıyla bitirmiş, sıfır noktasına gelmiştik. Bugün Eylül 2017’de tekrar projemize sıfırdan başlama kararı alıp, change.org üzerinden imza kampanyamızı başlatmış bulunuyoruz.

T-34 Mentorların Türkiye Serüveni

1956-1993 yılları arasında Hava Kuvvetlerimize genç pilotlar yetiştirmiş olan T-34 uçakları daha sonra 1993-2007 yılları arasında İstanbul Havacılık Kulübü’nde uçmuştur. 2007-2008 yılları arasında uçaklar Hava Kuvvetlerimiz tarafından geriye alınmıştır. 2009 yılında Türk Hava Kuvvetleri 98. Yıl Anıları Tazeleme Günü için Altın Kanatlar Uçağı (2001 yılında Bleriot’a benzetilmeye çalışılan uçak) , Miles Magister Uçağı ve T-34 Uçağı restorasyonu gündeme gelmiş ve üç uçaklı Tarihi Uçaklar Filosu kurulmasına karar verilmiştir. Bu filo 2009 yılında uçuşlarını gerçekleştirmiş ve atıl bir vaziyette Kayseri 2. Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı ‘nda beklemeye alınmıştır.2011 yılında Hava Kuvvetlerimizin 100.Yılı’na özel olarak 1 adet T-34 uçağı uçurulması kararlaştırılmıştır. 2009 yılında Tarihi Uçaklar Filosu üyesi olan bu uçağın adına İlk Hava Şehitlerimizden Teğmen Nuri Bey’in adı verilmiştir. 100.yıl etkinlikleri kapsamında uçuş gösterileri gerçekleştiren T-34 uçağı gösterilerin ardından Kayseri 2. Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı’na götürülmüş ve 2013 yılında Yeşilköy Havacılık Müzesi’ne getirilmeştir.

Amacımız

T-34 Mentorun gönüllülerce tekrar uçurularak tarihin tozlu sayfalarından gökyüzüne tekrar kavuşmasını sağlamak istiyoruz. Bu şekilde hava gösterileri ve halk uçuşları icra ederek, halkımıza ve özellikle de gençliğimize havacılığı sevdirecek, yeri geldiğinde yurt dışındaki tarihi uçakların katıldığı hava gösterilerinde ülkemizi temsil edeceğiz. Bu amaçla kurmuş olduğumuz T-34 Türkiye grubuna desteklerinizi beklemekteyiz.

Sizde bir imza ile bizlere destek olabilir, gençlerin ve yüzlerce havacının hayalinin gerçekleşmesine yardımcı olabilirsiniz.

Ekibimizin çalışmalarına;

www.t-34turkiye.com

www.t-34mentor.com

www.facebook.com/t34turkiye

www.facebook.com/groups/t34mentorlari

adresinden ulaşabilirsiniz.

Bugün T-34 Türkiye imzanı bekliyor!

T-34 Türkiye bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı: T-34 Yeniden Gökyüzüyle Buluşsun!». T-34 Türkiye ve imza atan diğer 374 kişiye katıl.