Serbest Paraşütçülük Sorunları Çözülsün

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

1925 yılında temelleri atılan ve yıllardır havacılığın temel direği Türk Hava Kurumu bünyesinde gerçekleştirilen Serbest Paraşütçülük Sporu, yeterli ve çok ilgi görmesine rağmen ne yazık ki imkansızlıklardan dolayı ilerleyememektedir. Bu spora gönül veren bir çok insan ya spora başlayamamakta ya da başlasa bile ilerletememekte. Bir çok insanımız ise yurt dışında yer alan merkezleri tercih ederek kısa zamanda lisanslarını alarak bu sporu ellerinden geldiğince yapmaya çalışmaktadırlar.

Ülkemizde yer alan Efes Dropzone, gerek konumu gerekse hava şartlarından dolayı, dünyada çok fazla tercih edilebilecek bir potansiyele sahip. Buna rağmen bu spor ülkemizde hak ettiği konuma şu nedenlerden dolayı gelememiştir:

• HSD (Hızlandırılmış Serbest Düşüş) Eğitimi ücretleri çok yüksek. Yer eğitimi ve akabinde yapılacak olan atlayış eğitimleri ücretleri çok yüksek.
  • Dikey Rüzgar Tüneli imkanımız yok. Bu nedenle atlayış eğitimlerine verdiğimiz ücret çok daha fazla olmakta ve bir servet harcanmakta.
  • Caravan tipi tek uçak var. Bu uçak arızalandığında veya bakıma girdiğinde spor yapılamıyor. Bazen arıza durumunda tüm sezon kapatılıyor.

Bu nedenlerden en azından biri veya birkaçı çözülmüş olması durumunda, Skydiving sporu ülkemizde ve dünyada parlayan bir yıldız olacaktır. Bizler bu sporu yapabilmek adına çok uğraşlar veriyoruz. Türk Hava Kurumu gibi köklü ve sağlam bir kurumun, sorunlarımızın çözümü için bize kulak vermelerini ve destek olmalarını ümit etmekteyiz.

Ülkemizin ve Serbest Paraşüt Sporunun ilerlemesi adına,

Saygı ve sevgilerimizle.

Bugün Skydiving Topluluğu Adına imzanı bekliyor!

Skydiving Topluluğu Adına bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Türk Hava Kurumu: Serbest Paraşütçülük Sorunları Çözülsün». Skydiving Topluluğu Adına ve imza atan diğer 45 kişiye katıl.