Kampanya Kapatıldı

Bu kampanya 534 destekçiye ulaştı

Türk Futbolunda değişim istiyoruz ve Türkiye artık Futbolcularını kendi yetiştirmeli - Yabancı Futbolcuları istemiyoruz!

80 Milyon nüfusa sahip olan Türkiye 5-19 yaş arası 20 Milyon genç nüfusa rağmen Futbolcu yetiştiremiyor. Avrupa bize oranla çok daha az genç nüfusa sahipken bizden çok daha fazla Futbolcu yetiştirebiliyor. Almanya da sadece 3 Milyon Türk nüfusu olmasına rağmen birçok üst düzey Türk Futbolcu yetiştirebiliyor, biz neden yapamıyoruz?

Her yıl Yabancı Futbolcu Transferlerine Milli Servetimiz olan Milyonlarca Dolar paralar çöpe atılıyor ve bu Transferlerden dolayı Çocuklarımızın önünü kesilmiş oluyor!

Bu sistem devam ettikçe Ülkemizde birçok üst düzey yetenekli Futbolcuların harcanmış olur. Buna artık dur deme vakti geldi ve Türkiye bu konuda ciddi yeni bir yapılandırmaya gitmek zorunda!!

Ülkemizde Futbolcu Yetişmesi ve Gelişmesi için Uygulanması gereken Konu Başlıklar şu şekilde:

Mevcut Spor Politikamız eksik ve yetersiz. Bundan dolayı yeni bir Spor Politikası oluşturmak gerekiyor.

Alt Yapıya her yaşa uygun bir Eğitim Müfredatı yapılmalı ve bir Futbol Ekolu oluşturmalı. Eğitim yaşı 6 yaşa indirip teşvik edilmeli ve küçük yaşlarda Fairplay ligleri kurulmalı.

Alt Yapıda Profesyonel ligler ve Amatör ligler ayrımı kaldırmalı ve başarı kriteri getirilmeli. Mevcut olan iki lig dört lige çıkartılmalı.

Okul ve Antrenman saatleri ile ilgili düzenleme yapılmalı. Alt Yapılarda ‘’çakma’’ Futbolcuların önüne geçip ciddi denetimler ve yaptırımlar getirilmeli. Alt Yapıda Lisans Transfer ücretleri kaldırılmalı.

Özellikle Amatörde antrenman - maç sahası konusunda ciddi eksiklikler mevcut ve sahalar kulüp sayılarına göre çok yetersiz. Bu durumun düzelmesi için yeni sahalar yapılmalı. Ayrıca mahallelerde yeni oyun alanları oluşturup Sokak Futbolu teşvik edilmeli.

Türkiye’de Profesyonel Kulüpler yerli Futbolcuları önemsemiyor ve Alt Yapıya gerekli olan yatırımlar yapmıyor. Yerli Futbolcu yetiştiren ve oynatan Profesyonel ve Amatör Kulüpler teşvik edilmeli ve ödüllendirilerek desteklenmeli.

TFF Amatör Kulüplere ciddi bir bütçe ayırmalı, çünkü genelde Futbolcular Amatörlerde Futbola başlıyor ve ilk Eğitimleri orada alıyorlar.

Profesyonel kulüp gelirlilerinin %10  Alt Yapıya ayrılmalı ve Almanya da olduğu gibi Yıldız Puanlama Sistemi getirilmeli. Ayrıca Spor Toto Loto gelirinin ve Maç Yayın gelirinin toplamının %5 Alt Yapılara Tesis vs. olarak aktarılmalı.

TFF Süper Lig ve PTT liginde kadroda en az 12 Futbolcunun Türkiye’de yetişmiş olması kuralı getirilmeli.

Aynı zamanda 2., 3., Bal ve Süper Amatör liglerde mevcut genç oyuncu oynatma kuralı sayı olarak en az iki katına çıkartılmalı ve ilk on birde en az beş genç oyuncu oynatma kuralı getirilmeli. Bu liglerde yaş sınırı getirilerek oyuncuların yaş ortalamasının mevcut olandan dahada fazla düşürülmeli.

Antrenörlerin sorunları çözümlenmeli ve onların haklarını savunacak bir mekanizma kurulmalı. Yönetici kartı ile Antrenör olarak sahaya çıkma durumu engellenmeli ve cezalandırmalı.

Antrenör Lisans Eğitim kalitesi yükseltilmeli ve eğitim fiyatı düşürülmeli. Bütün Lisans Eğitimlerinde sınav başarı kuralı getirmeli ve Profesyonel, Amatör ve Alt Yapı Antrenörü olarak üçe ayırmalı.

Türkiye yabancı Futbolcuların çöplüğü haline gelmiş durumda. Bunun önüne geçmek için bazı sınırlamalar getirilmeli. Transferde yabancı Futbolcuların Milli oynamış veya gelecek vaat eden üst düzey Futbolcuların transferi kuralı hayata geçirilmeli.

Ayrıca Süper Ligde ve PTT 1. Ligde yabancı Futbolcu sayısı düşürülmeli ve Amatörlerde yasaklanmalıdır. Yabancı Futbolcu sayısı Süper Ligde en fazla 6 – PTT 1. Ligde en fazla 3 yabancı olmalı.

Türkiye Futbolcular için vergi cenneti - Avrupa'nın en düşük vergisi bizde. Yabancı Futbolculardan mevcut Vergi oranın en az iki katına (40%) çıkarılmasını ve bu farkın da Amatörlere, Alt Yapılara ve Tesislere harcanmalı.

Türkiye Futbol Federasyonunun yapısı komple değişmeli ve TFF’nin karar mekanizmasında Amatör kulüpler, Antrenörler vs. yer almalı.

Kulüplerin kurumlaşması gerekiyor ve profesyoneller tarafından yönetilmeli. Yapılan borçlardan bizzat kulüp Başkanı ve Yöneticileri sorumlu tutulmalı.

Türk Futbolun Bu Gidişatına Artık Dur Deme Zamanı Geldi ve Değişim Şart Oldu!

Sende Değişime Destek Ver İmzanı At!

Türk Futbolu Değişim Hareketi

Bugün Türk Futbolu Değişim Hareketi imzanı bekliyor!

Türk Futbolu Değişim Hareketi bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Türk Futbolunda değişim istiyoruz ve Türkiye artık Futbolcularını kendi yetiştirmeli!». Türk Futbolu Değişim Hareketi ve imza atan diğer 533 kişiye katıl.