Kampanya Kapatıldı

Bu kampanya 201 destekçiye ulaştı

Raporda en çok İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersleri ve Cumhuriyet’in kuruluşunda yer alan devrimler hedefte yer aldı. O dönemde gerçekleştirilen şapka ve kıyafet inkılabının “düşünce ve kanaat hürriyeti”, tekke ve zaviyelerin kapatılmasının “din ve vicdan hürriyeti”, Tevhid-i Tedrisat Kanunu’nun “eğitim hakkı” ihlali yarattığı savunularak ders kitaplarının yeniden düzenlenmesi talep edildi. Müfredatta yer alan amaçlardan, “Günümüzün ve geleceğin sorunlarına Atatürkçü bir yaklaşımla çözümler getirebilecek tutum, davranış ve beceriler kazanır” ifadeleri eleştirilerek öğrencilerden üst düzey çaba beklendiğini belirten rapor, alternatif bakış açılarına müfredatta yer verilmediğini savundu.

Bugün Salih Talha imzanı bekliyor!

Salih Talha Bilgili bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «TÜRK EĞİTİM-SENTÜRK EĞİTİM-SEN: İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi ortaokul ve lise müfredatından çıkarılmamalı.». Salih Talha ve imza atan diğer 200 kişiye katıl.