TÜP BEBEK TEDAVİSİ

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.

Tedavi yönteminde Katılım Payı ve İlaç Masrafları alınmasın

8 yıl önce geçirdiğim bir kaza sonucu Omurilik Felçlisi olup, tekerlekli Sandalyede yaşıyorum. 5 yıl önce çok sevdiğim eşim Özge ile dünya evine girdik ve çok mutluyuz. Mutluluğumuzu bir çocuk ile taçlandırmak istiyoruz. Önümüze çıkan tüm engelleri karşılıklı dayanışmamız ve birbirimize duyduğumuz sevgi ile aşıyoruz.

Her kadın özel olup isterse annelik duygusunu tadabilmelidir. Pek çok ailenin olduğu gibi bizimde hayatımızda bebek sahibi olma arzusu ağır basmaktadır. Yalnız bizim özel durumumuzdan dolayı bebek konusunu aşamadığımızdan desteklerinizi bekliyoruz.

Bütün çiftlerin doğal yollardan bebek sahibi olması mümkün olamadığından yardımcı tıp imkanları kullanmak zorunda kalır. Ancak devletin koyduğu katkı payları ve ilaç masrafları gibi şartları maddi açıdan karşılamamız mümkün değildir.

Bebek sahibi olabilmek için kredi çeken ve borç altına giren, bebek sahibi olamayan, yıllardır borç ödemek zorunda kalan bunun neticesinde evlilikleri biten veya bitme noktasına gelen çiftleri gördükçe moralimiz daha da bozulmakta ve psikolojik durumumuz bozulmaktadır.

Sizden istediğimiz, yardımcı üreme yöntemi katılım payları, tedavinin sağladığı sağlık hizmet sunucusuna ödenek ücretin tahsil edilmemesi yönünde kanun ve yönetmelikte değişiklik yapılmasıdır

Yardımcı üreme yöntemi katılım payları, tedavinin sağlandığı sağlık hizmeti sonucu kişilerden tahsil ediliyor

SGK Tüp Bebek desteği nasıl alınır?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), tüp bebek tedavisi almak isteyen çiftlere belirli koşullar sağlandığında destek oluyor. 2018 yılında tüp bebek yapmak isteyen çiftler, belirli şartları yerine getirmek zorunda.

Ülkemizde her 100 çiftten 15’i doğal yollarla çocuk sahibi olamıyor. Buna bağlı olarak da, yılda 80-85 bin civarında tüp bebek tedavisi yapılıyor. Tüm dünyada tüp bebek tedavisi yapılan ülkeler arasında Türkiye, yedinci sırada yer alıyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu ve Sağlık Bakanlığı, tüp bebek tedavileri ile ilgili güncel çalışmalar yapmayı sürdürürken, sürekli yenilenen ‘Tüp Bebek Yönetmeliği’ de Türkiye vatandaşlarına tedavi sürecinde destek olmayı hedefliyor.

Sigortalıya tüp bebek desteği ;

2018 yılında yürürlükte olan kanunlar ve tebliğler ile doğrulandığı üzere, yardımcı üreme teknikleri (tüp bebek tedavileri) konusunda SGK desteği almak mümkün.

Tüp bebek için SGK’dan destek almak için:
Tedaviyi görecek kişinin en az beş yıldır genel sağlık sigortalısı ya da sigortalı kişinin bakmakla yükümlü olduğu kişi olması gerekir.

Yani kendiniz ya da eşiniz üzerinden 900 gün genel sağlık sigortası prim gün sayınızın olması gerekir.

Yapılan tıbbi tedaviler sonucunda normal yöntemlerle çocuk sahibi olunamadığına ve ancak yardımcı üreme teknikleri ile çocuk sahibi olunabileceğine dair sağlık kurulu raporu alınmalıdır.

Tüp bebek tedavisi bedellerinin ödenebilmesi için, tedavi görecek olan kadında gebeliğin sürdürülmesine engel bir rahatsızlık bulunmadığına dair onayın da kurum raporunda yer alması gerekir.

Başvuranlar 23 yaşından büyük, 39 yaşından küçük olmalıdır. Tüp bebek tedavisi sürecinde embriyo transferinin yapıldığı gün, kadının 40 yaşından gün almamış olması gerekir.

Tüp bebek tedavisinin yapıldığı merkezin Sosyal Güvenlik Kurumu ile anlaşması bulunmalıdır.

Tüp bebekte 2018 yılı devlet desteği ne kadar?

Sosyal Güvenlik Kurumu yönetmeliğinde yer alan bilgilere göre, tüp bebek tedavisinde birinci denemede %30, ikinci denemede %25, üçüncü denemede %20 oranında olmak üzere bu tedaviler için belirlenen bedeller üzerinden katılım payı alınıyor.

Yardımcı üreme yöntemi katılım payları, tedavinin sağlandığı sağlık hizmeti sunucusunca kişilerden tahsil ediliyor.

Tüp bebek fiyatları ne durumda?

• Ülkemizde güncel tüp bebek tedavisi fiyatları, 2018 yılı itibarı ile 10.000TL ila 30.000 TL civarında değişmektedir. Anlaşmayı ve tedavi görmeyi düşündüğünüz tüp bebek merkezi ile mutlaka bir ön görüşme yapmalı, fiyatlar ve tedavi sürecindeki uygulamalar ile ilgili detaylı bilgi almalısınız.

Bugün Yildiray imzanı bekliyor!

Yildiray Kaya bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «TÜP BEBEK TEDAVİSİ». Yildiray ve imza atan diğer 1.386 kişiye katıl.