Adaletli Tarafsız Bir Yargılama İçin Yargıda VAR Sistemi Olsun

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Adaletli, Şeffaf ve Tarafsız Bir Yargılama İçin Yargıda VAR Sistemi Olsun. Adalet Bir Gün Herkese Lazım Olur.

Bizim hukuk sistemimizde görülen davalarda taraflar dinlenir ve karar verici kararını verir ve  kararda haksızlığa uğradığını düşünen taraf istinaf yoluna başvurur. Buraya kadar her şey kanunlara uygun görünmektedir. Asıl sorun birinci derece mahkemede görülen dava  aşamasında.

1. Birinci derece mahkemesinin uygulamasında bir dava da taraf beyanların kayıtlara farklı geçtiği, yeteri kadar savunma hakkı verilmediği veya hiç savunma hakkı verilmediği, son söz sorulmadan karar verildiği sıkça görülmektedir bu gibi durumların ispatı ve itirazı mümkün olmamaktadır.

2. Hükmün denetimi var ama hükmün uygulanıp uygulanmadığının denetimi yok.

Bilindiği üzere Dünya futbolunda ve Ülkemiz Futbolunda kullanılan VAR sistemi hakem hatalarını gidermede çok katkısı olmuştur. Hatta TBMM de kullanılması gündeme gelmiştir.Halk arasında kullanılan bir söz vardır yanlış da olsa “Hakem kararı ile hakimin kararı değişmez” ama değişmez denilen yanlış hakem kararları VAR sistemiyle değişerek bir algıyı ortadan kaldırmıştır.

İhtiyaçlar Zaruretten Doğar  Şimdi sırada Yargıda VAR sistemiyle yanlış hakim kararları değişmesi.

Toplumun birbirine güvenin olmadığı (yapılan bir araştırma sonucu) Yargının ve Halkın birbirine güven olmadığı bir zamanda, en son yaşanan seçim tartışmaları ve yeniden sayılan oyların sayımını kayıt altına alınması  yargıda da  VAR sisteminin ne kadar gerekli olduğu  anlaşılmaktadır.

“Zor kapıdan girmeden hukuk bacadan çıkmadan şeffaf adaletli bir yargı için” YARGIDA VAR OLSUN DİYORUZ…

"Kanunları sadece yargıçlar biliyorsa, o memlekette hukuk yok demektir”.

Gelin hep birlikte adalete katkı sağlayalım ve yargı da VAR olsun diyelim