Kamuya 5 Bin biyolog istihdamı

0 have signed. Let’s get to 500!

Biyolog, Üniversitelerin lisans eğitimi veren fen/fen-edebiyat fakültelerinin biyoloji, moleküler biyoloji ve genetik bölümlerinden mezun olan; tüm canlıların, birbirleri ve çevreleri ile olan etkileşimlerini, bilimsel yöntemlerle inceleyen, bu yöntemler sonucunda elde ettiği verileri sağlık, çevre, tarım, orman, gıda, endüstri, turizm, denizcilik, biyoteknoloji, kriminoloji, nanoteknoloji, eğitim, doğal kaynak yönetimi, ekolojik planlama, ekolojik ekonomi vb. alanlarda uygulayan ve uygulatan, araştıran, inceleyen, analiz eden, üreten ve kontrol eden, denetleyen, bu sonuçları rapor haline getiren, bu ve benzeri konu başlıklarında görevi kapsamında doğrudan politika oluşturan ve/veya oluşturulması için gerekli bilimsel altlıkları sağlayan meslek mensubudur. Ataması yapılmayan biyologlar olarak adil kontenjan dağılımı olması için yeni bir atama istiyoruz 2018-2020 KPSS puanları ile Ana atama 5 bin biyolog ataması yapılmasını talep ediyoruz.