İhtiyaç fazlası tüketimi durduralım.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.
tüm insanlar tarafına Zeynep Çalışkan bu kampanyayı başlattı

Sadece evde tükettiğimiz suyun dünya nehirlerini kurutmakta olduğu fikrine kapılmamalıyız.Evlerimize doldurduğumuz eşyaların üretimi sürecinde de belli bir miktar su harcanır, ama öykünün tamamı bu kadar değil. Sizce bir tişört üretilirken kaç litre su harcanıyor?
Tam 2700 litre! Bu, sadece bir tişört için 13,500 bardak su demek. 1 jean pantolon için 10.850 litre suya ihtiyaç vardır. Bir çift deri ayakkabı için 8 bin litre su, bir A4 kağıt için 10 litre su, yarım kilo peynir için 2 bin 450 litre su, bir dilim ekmek için 40 litre su, 100 gramlık bir patates için 25 litre su, 200 gramlık paket patates cipsi için 185 litre su, bir hamburger için 2 bin 400 litre su.”İhtiyacınız kadar almak, elinizdekileri iyi şekilde/ doğru kullanmak, artık kullanmayacağınız ürünleri başka kullanabilecek kişilere ulaştırarak kullanım ömrünü uzatmak bile bir adım demektir.GÜNÜMÜZ DÜNYASINDA ALABİLECEĞİMİZ EN RADİKAL KARAR SADELEŞMEK VE KANAAT ETMEK OLACAKTIR.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.