Kampanya Kapatıldı

Tüm dünyayla beraber eş zamanlı hastalara sunulmak zorunda OCRELİZUMAB

Bu kampanya 5.548 destekçiye ulaştı

İLAÇ 2018'DE TÜRKİYE'DE OLACAK
Yeni geliştirilen ilaç, PPMS'de ilk ve tek ilaç. Bunu tam olarak açıklayabilir misiniz?
MS'lerin yaklaşık olarak yüzde 10'unda atak izlenmez. Bir gözünde görme kaybı olup geçmesi, bir tarafında uyuşma olup geçmesi gibi ataklar olmaksızın giderek kötüleşen, zaman içerisinde nörolojik özürlülüğün biriktiği bir grup vardır. Bu da tüm MS'liler içerisinde yüzde 10'luk bir grubu oluşturur. Hekimleri de oldukça sıkıntıya düşüren bir gruptur. Belirti giderici ilaçları veriyorduk tabii ki ama hastalığın seyrini değiştirici ilacımız yoktu. Kortizon kullanıyorduk ama bu da uzun dönemde verebileceğimiz tedavi değildi. Geçen yıl yayınlanan bir çalışma çerçevesinde böyle bir ilaca sahip olduk. Ocrelizumab, bir hücre tedavisi. Aslında akıllı bir molekül, monoklonal bir antikor. B hücrelerini yok ediyor ve etkisi de uzun sürüyor. Damardan enjekte ediliyor ve 6 ay boyunca hastanın tekrar ilaç alması gerekmiyor. Bu tedavi altında, bahsettiğim tedavisi olmayan PPMS grubundaki hastaların plasebo, yani boş ilaç alanlara göre yaklaşık yüzde 25 düzeyinde özürlülük hızında azalma olduğu ortaya kondu. 2018'in başı gibi Türkiye'de bu ilacı kullanabileceğiz.

doktorların açıklaması böylee ancak hastalık beklemez.bir sene beklemeye tahammülü olmayan hastalar var.bir sene zarfındaki kayıplar nasıl döndürelecek?bunu hesaplayan yok.herşeydde olduğu gibi tüm yenilikler en son Türkiyeye geliyor.bir sene sonra bu ilaç geldiğinde ve kullanmaya. başlandığında kimbilir amerika ve avrupada bu ilaç demode olup neler çIkmış olacak ?

bizlerin ,aramızda bu ilaca acil ihtiyacı olan ,hastalarımız var. bu ilaç bu yıl gelmeli türkiyeye.yetkililer bunun için çalışmalı .herkes vazifesini hakkıyla yapmalı".

Bugün meltem imzanı bekliyor!

meltem Rodoplu bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Tüm dünyayla beraber eş zamanlı hastalara sunulmak zorunda OCRELİZUMAB». meltem ve imza atan diğer 5.547 kişiye katıl.