Eşit işe eşit maaş ! / Equal pay for equal work !

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.
500 imzaya ulaşıldığında, bu kampanyanın öne çıkarılan kampanyalarda yer alma ihtimali artar.
TUIK ve tarafına Zeynep Kucukmustafa bu kampanyayı başlattı

Tarihe geçmiş önemli iş kadınlardan bir tanesi Ümit Boyner. Boyner Grup’un sahibidir ve en yeni girişimi olan, Hopi’de çok sevilip kullanılmıştır. İş hayatı dışında sürdürülebilirlik, toplumsal cinsiyet eşitliği ve sosyal girişimcilik konularına odaklıdır. Kendisi aynı zamanda *TÜSİAD'ın 14. başkanıdır.

TÜSİAD : Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği

Ümit Boyner benim için çok büyük bir rol modeldir  fakat her kadın onun kadar emek verip çaba harcasa bile onun başarılarını elde edemiyor ve bu durum hakkında hiçbir şey yapılmıyor.

Yaptığı çalışmalar, projeler, yazdığı makaleler için çok az maaş alıyorlar ve çalışmaları başkaları tarafından kendi ürünleriymiş gibi gösteriliyor. The CUT’ın yazdığı makalede gösterildiği gibi, bir sürü kadın aynı olaylara maruz kalıyor.

Benim projemin konusu  da sizi bilgilendirip bunun olmasını engellemek için yapabileceğiniz şeyleri size anlatmak.

‘’ TÜİK’in son araştırmasına göre Türkiye’de aynı işi yapan kadınlar ve erkekler arasındaki ücret farkı yüzde 20. Ücret eşitsizliğinin en fazla yaşandığı lise altı eğitimlilerde ise bu rakam %40’a çıkıyor. ‘’

Türkiye İstatikler Kurumu’nun yaptığı araştırma sonucunda, iki cinsiyette aynı işi yaparak,  erkekler 100₺ kazanırken, kadınlar 80₺ - 59₺ arası kazanıyor. Türkiye’de çalışan 9,2 milyon kadın arasından 4,3 milyonu %40 daha az maaş aldığını göz önünde bulundurursak, fark daha çok ortaya çıkıyor.

Sizde imzalayın bize yardımcı olun !

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.