Başarı

Suuçtu Şelalesi’nde inşaatı derhal durdurun!

Bu kampanya 434 destekçi ile değişim yarattı!

Sayın Sadi KURTULAN
Mustafa Kemalpaşa Belediye Başkanı

Konu: Suuçtu Şelalaeesindeki doğa tahribatı hk.

Sayın Başkan,

SUUÇTU Şelalesinde sürmekte olan betonarme inşaatın derhal durdurulmasını talep ediyorum.

Her mevsimde ayrı güzelliği ile doğa sevenlerin, doğa yürüyüşçülerin güzergahında yer alan, kartpostal görüntüleri ile görenleri hayran bırakan, mevsimsel renkleri ile ayrı bir doğal güzellikler sunan, bu doğal zenginliğin verdiği huzuru tatmak için ziyarette bulunan yerli ve yabancı turistler bugün sürmekte olan bir inşaat nedeniyle atılan bir çığlığa ortak olmaktadırlar.

İnşaat lütfen durdurulsun diye atılan çığlık ile Suuçtu Şelalesinde bir inşaat başlatıldığını bugün öğrenmiş bulunmaktayım.

Sayın Başkan,

Mustafa Kemal Paşa, sahip olduğu doğal, kültürel ve tarihi yapısıyla tüm dünya tarafından tanınan bir ilçedir.

Kentlinizin “refah ve mutluluğu için gerekli olan plan ve projeleri hayata geçirirken,” kentinizin “sahip olduğu doğal ve ekonomik kaynakları koruma-kullanma dengesini en iyi şekilde sağlayan bir yönetim anlayışıyla”  çalışacağınızı belirten bir Belediye Başkanı olarak bugün Suuçtu Şelalesi gibi bir doğa harikasına beton dökülmesini, inşaat yapılmasını anlamak mümkün değil.

Tüm dünyada bu tür doğa harikası alanlar olduğu gibi korunarak topluma sunulur. Hatta yoğun kullanımların verebileceği zararları azaltmak için kullanıma sınırlamalar getirilir.

2863 Sayılı Koruma Mevzuatı, orman kanunu, su havzalarını koruma mevzuatları bu tür kullanımlara onay vermesi mümkün değildir.

Sizinde kentlilerinize taahhüt ettiğiniz gibi korumanız gereken doğanın koruma kullanma dengesini bozacak bu inşaat faaliyetin derhal durdurulmasını ve zararlarının ivedi olarak giderilmesi için çaba gösterilerek eski doğal dokuya yeniden kavuşturulmasını diliyorum.

Saygılarımla,

Bugün C Sami imzanı bekliyor!

C Sami Yılmaztürk bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Suuçtu Şelalesi’nde inşaatı derhal durdurun!». C Sami ve imza atan diğer 433 kişiye katıl.