Kampanya Kapatıldı
Kampanyanın muhatabı: T.C Adalet Bakanlığı

Suruç için Adalet, Herkes için Adalet!

Suruç'ta 20 Temmuz 2015 tarihinde 33 düş yolcusunun katledilişlerinin üzerinden neredeyse bir yıl geçti. Sosyalist gençler IŞİD'in yerle bir ettiği Kobanê’yi yeniden inşa etmek için “Beraber Savunduk, Beraber İnşa Edeceğiz” şiarıyla Rojava Devrimi'nin yıldönümünde birçok yerden yola çıktılar. 20 Temmuz günü Suruç’ta Amara Kültür Merkezi’nde bu düşle yola çıkanlara yönelik büyük bir katliam gerçekleştirildi. 33 devrimci Amara’nın bahçesinde yaşamını yitirdi, yüzlercesi ise yaralandı. Suruç katliamı,  daha sonra gerçekleşen katliamlar dizisinin başlangıcı oldu. Ancak Suruç’ta da olduğu gibi hiçbir sorumlu hesap vermedi, adalet arayışı halen sürmekte. 10 Ekim soruşturmasında ortaya çıkan belgelere rağmen, Suruç katliamı soruşturmasında henüz dava dahi açılmış değil. Dava dosyası üzerindeki gizlilik ise sürüyor. Halklara ve ezilenlere karşı 20 Temmuz Suruç katliamı ile başlatılan savaşın son bulması, Suruç ve 10 Ekim Ankara başta olmak üzere bu saldırıları gerçekleştirenlerin araştırılması, katliamların bir daha asla yaşanmaması için kalpleri adalet için atan herkesi yürüttüğümüz bu adalet mücadelesinde birleşmeye çağırıyoruz.

Taleplerimiz:

•        Suruç Katliamı dosyasındaki gizlilik kararı kaldırılsın

•        Katliamda sorumluluğu olan kamu görevlileri hakkındaki yargılanamaz kararı kaldırılsın. 20 Temmuz günü Suruç’ta görev yapan emniyet güçleri başta olmak üzere, il ve ilçe emniyet müdürlükleri ve valilik hakkında soruşturma başlatılsın.

•        Suruç Katliamına dair tüm bilgi ve belgeler kamuoyu ile paylaşılsın.

•        Suruç Katliamının, başta Ankara 10 Ekim katliamı olmak üzere bugüne kadar süren tüm katliamlarla arasındaki bağ araştırılsın. Katliamları gerçekleştiren kişiler arasındaki örgütsel bağlantı açıklansın.

SURUÇ İÇİN ADALET HERKES İÇİN ADALET!

Bju kampanya şunlara teslim edildi:
  • T.C Adalet Bakanlığı

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu bu kampanyayı bir imzayla başlattı, şimdi 1.514 destekçisi var. Görmek istediğin değişimi yaratmak için bugün sen de bir kampanya başlat.

Bugün münevver imzanı bekliyor!

münevver iltemur bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Suruç için Adalet, Herkes için Adalet!». münevver ve imza atan diğer 1.513 kişiye katıl.