Confirmed victory
Supporters

English Français  | Español | Deutsch | Nederlands | Pусский عربي

“Benim adım Liqaa.’ Evimi, ailemi ve tüm yaşamımı geride bırakıp Suriye’den ayrılmak zorunda kaldım. Sekiz aylık hamileyim ve eşimle birlikte Zaatari mülteci kampında yaşıyorum. Buradaki çocuklar barış için ağlıyor ama ben kendi çocuğumun da barış için ağlamasını istemiyorum. Fazlasıyla gözyaşı ve kan döktük. Artık bu acılara bir son verilmeli. Bu benim hayalim.”

Siyasetçiler Mayıs ayında Suriye krizi için siyasi bir çözüm bulunmasını sağlayacakları konusunda söz verdiler ama söz verdikleri barış görüşmeleri gecikti. Kuzey İrlanda'daki G8 Zirvesinde, dünya liderleri bu verdikleri sözü yenilediler ama bunun için net bir tarih belirtmediler.

Lütfen Devlet Başkanı Obama ve Devlet Başkanı Putin'i aralarındaki anlaşmazlıkları bir kenara koymaları ve siyasi ağırlıklarını barış görüşmelerini gerçeğe ve başarıya dönüştürmeleri için teşvik edin. Barış görüşmelerini düzenleyen kişiler olarak Obama ve Putin çatışmanın tüm taraflarıyla birlikte çalışarak barış süreci için acil olarak bir zaman çizelgesi belirlemelidir. Bunun yapılamaması milyonlarca Suriyeli için daha fazla kan ve acı anlamına gelecektir.

Bu çatışma sonucunda hali hazırda 100.000 kişi yaşamını kaybetti. Liqaa gibi şiddetten kaçan ve insani yardıma ihtiyacı olan kişi sayısı her gün artıyor.

Kısa zamanda gerçek anlamda bir ilerleme olmadığı takdirde insanların çektiği acıların sonu gelmeyecek.

1. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Devlet Başkanı Barack Obama ve Birleşmiş Milletler/Arap Birliği ortak Suriye Özel Temsilcisi Lakhdar Brahimi siyasi nüfuzlarını Suriye savaşının tüm taraflarını bu krizin çözümüne yönelik görüşmeleri yapmak üzere masaya oturtmak için kullanmalıdır.

2. Görüşmelerden başarılı bir sonuç alınabilmesi için bu kabusun sona ermesini isteyen ve aralarında kadın grupları ve mültecilerin de bulunduğu barışçıl Suriyeli çoğunluğun temsilcilerinin de bu görüşmelere katılımı sağlanmalıdır.

3. Uluslararası topluluk üyeleri bu görüşmeleri tartışmasız olarak desteklemeli ve bu üyeler sürecin başarısını baltalayabilecek eylem veya beyanlardan kaçınmalıdır.

Bu aradaö dünya liderleri krizden etkilenen tüm insanların acil olarak ihtiyaç duydukları insani yardıma erişmelerini sağlamak için ellerinden gelen herşeyi yapmalıdır.

Lütfen bu dilekçeyi hemen imzalayın. Bu dilekçeyi Devlet Başkanı Putin ve Devlet Başkanı Obama'ya ulaştıracağız ve aynı zamanda bu dilekçenin birer kopyasını da BM/Arap Birliği'nin Suriye Temsilcisine ve G8 liderlerine göndereceğiz ve kendilerinden barış görüşmelerinin başarıyla sonuçlandırılması için çatışmanın tüm taraflarıyla işbirliği yapmalarını rica edeceğiz.

This petition was delivered to:
  • Rusya Devlet Başkanı ve ABD Devlet Başkanı
    Vladimir Putin ve Barack Obama
  • Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği Ortak Özel Temsilcisi
    Bilgi: Lakhdar Brahimi
  • Fransa, İtalya, Almanya, İngiltere, Japonya ve Kanada Hükümetleri
    Bilgi: G8 Liderleri

Oxfam started this petition with a single signature, and won with 75,181 supporters. Start a petition to change something you care about.