Confirmed victory

Supporters

English Français  | Español | Deutsch Nederlands | Pусский | عربي

“Benim adım Liqaa.’ Evimi, ailemi ve tüm yaşamımı geride bırakıp Suriye’den ayrılmak zorunda kaldım. Sekiz aylık hamileyim ve eşimle birlikte Zaatari mülteci kampında yaşıyorum. Buradaki çocuklar barış için ağlıyor ama ben kendi çocuğumun da barış için ağlamasını istemiyorum. Fazlasıyla gözyaşı ve kan döktük. Artık bu acılara bir son verilmeli. Bu benim hayalim.”

Siyasetçiler Mayıs ayında Suriye krizi için siyasi bir çözüm bulunmasını sağlayacakları konusunda söz verdiler ama söz verdikleri barış görüşmeleri gecikti. Kuzey İrlanda'daki G8 Zirvesinde, dünya liderleri bu verdikleri sözü yenilediler ama bunun için net bir tarih belirtmediler.

Lütfen Devlet Başkanı Obama ve Devlet Başkanı Putin'i aralarındaki anlaşmazlıkları bir kenara koymaları ve siyasi ağırlıklarını barış görüşmelerini gerçeğe ve başarıya dönüştürmeleri için teşvik edin. Barış görüşmelerini düzenleyen kişiler olarak Obama ve Putin çatışmanın tüm taraflarıyla birlikte çalışarak barış süreci için acil olarak bir zaman çizelgesi belirlemelidir. Bunun yapılamaması milyonlarca Suriyeli için daha fazla kan ve acı anlamına gelecektir.

Bu çatışma sonucunda hali hazırda 100.000 kişi yaşamını kaybetti. Liqaa gibi şiddetten kaçan ve insani yardıma ihtiyacı olan kişi sayısı her gün artıyor.

Kısa zamanda gerçek anlamda bir ilerleme olmadığı takdirde insanların çektiği acıların sonu gelmeyecek.

1. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Devlet Başkanı Barack Obama ve Birleşmiş Milletler/Arap Birliği ortak Suriye Özel Temsilcisi Lakhdar Brahimi siyasi nüfuzlarını Suriye savaşının tüm taraflarını bu krizin çözümüne yönelik görüşmeleri yapmak üzere masaya oturtmak için kullanmalıdır.

2. Görüşmelerden başarılı bir sonuç alınabilmesi için bu kabusun sona ermesini isteyen ve aralarında kadın grupları ve mültecilerin de bulunduğu barışçıl Suriyeli çoğunluğun temsilcilerinin de bu görüşmelere katılımı sağlanmalıdır.

3. Uluslararası topluluk üyeleri bu görüşmeleri tartışmasız olarak desteklemeli ve bu üyeler sürecin başarısını baltalayabilecek eylem veya beyanlardan kaçınmalıdır.

Bu aradaö dünya liderleri krizden etkilenen tüm insanların acil olarak ihtiyaç duydukları insani yardıma erişmelerini sağlamak için ellerinden gelen herşeyi yapmalıdır.

Lütfen bu dilekçeyi hemen imzalayın. Bu dilekçeyi Devlet Başkanı Putin ve Devlet Başkanı Obama'ya ulaştıracağız ve aynı zamanda bu dilekçenin birer kopyasını da BM/Arap Birliği'nin Suriye Temsilcisine ve G8 liderlerine göndereceğiz ve kendilerinden barış görüşmelerinin başarıyla sonuçlandırılması için çatışmanın tüm taraflarıyla işbirliği yapmalarını rica edeceğiz.

Letter to
Rusya Devlet Başkanı ve ABD Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Barack Obama
Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği Ortak Özel Temsilcisi Bilgi: Lakhdar Brahimi
Fransa, İtalya, Almanya, İngiltere, Japonya ve Kanada Hükümetleri Bilgi: G8 Liderleri
Suriye için bir barış konferansı düzenleme kararını verdiğiniz için teşekkür ederiz. Ancak bu görüşmeler için herhangi bir zaman çizelgesi belirlenmediği konusundaki endişemi özellikle belirtmek istiyorum. Suriye halkı bu çatışmaların bitmesi için daha fazla bekleyemezler. 100.000'den fazla kişi öldürüldü , milyonlarca kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı ve acil yardıma ihtiyaç duyuyor. Bu çatışma giderek büyüyerek bölgedeki istikrarı tehdit etmeye başladı.

Sürdürülebilir bir barış ortamı sağlanabilmesi için barış sürecinde, Suriye'nin farklı kesimlerinden kadın ve erkekler ve ülkeyi terk etmek zorunda bırakılanlar dahil olmak üzere, sorunun tüm taraflarının eşit şekilde temsil edilmesi gerekiyor. Aynı zamanda halkın ihtiyaç duyduğu insani yardıma ulaşabilmesi için tüm tarafların ellerinden gelen çabayı göstermesi çok önemlidir.

Barış görüşmelerinin gerçekleştirilmesi ve başarıyla sonuçlanması için elinizden gelen her şeyi yapmanızı rica ediyoruz.