Penghuni Kolej SISWA UiTM Cawangan Kelantan Kampus Machang tidak bersetuju pindah ke TDM

0 have signed. Let’s get to 100!
At 100 signatures, this petition is more likely to be featured in recommendations!
Wan Muhammad Harith Zafri Wan Nor Haizam started this petition to Students

Kami, penghuni Kolej SISWA UiTM Cawangan Kelantan Kampus Machang tidak bersetuju untuk dipindahkan ke Kolej Tun Dr Mahathir (TDM) pada sesi pengajian Mac-Julai 2020. Hal ini kerana kami akan mempunyai masalah pengangkutan untuk bergerak ke Blok Akademik pada setiap kali sesi kuliah kerana bilangan kami ramai. Seterusnya kolej Tun Dr Mahathir tidak mempunyai kapasiti yang mencukupi untuk menampung pelajar SISWA untuk tinggal di dalamnya. Jangan salahkan kami andai kami duduk disana, banyak beruk yang mati. Pergerakan kami untuk solat jumaat juga akan terjejas kerana jarak yang jauh. Solat berjemaah di Pusat Islam juga akan terjejas kerana menjadi kewajiban bagi kami sebagai kaum lelaki untuk menunaikan solat fardu secara berjemaah. Bagi kami, Kolej TAR Dan TR sudah cukup selesa untuk kami tinggal disini. Jadi saya mohon pihak atasan supaya mempertimbangkan cadangan saya sebagai wakil pelajar SISWA untuk tidak memindahkan kolej SISWA ke TDM pada sesi pengajian hadapan.

0 have signed. Let’s get to 100!