STOP OLYMPIC DISCRIMINATION // НЕT ДИСКРИМИНАЦИИ БОЛЕЛЬЩИКОВ И РОССИЙСКИХ ОЛИМПИЙЦЕВ

0 have signed. Let’s get to 100!

г-ну Чунг Суе-Кьюн  ***[SEE ENGLISH VERSION LOWER]***
Спикер Национальной Ассамблеи Республики Кореи

Ваше превосходительство,

Мы обращаемся к Вам с оргомным переживанием по пободу ограничений свободы слова, наложены частной организацией, Международным Олимпийским Комитететом (МОК), во время пребывания гостей и участников олимпиады в территории Республики Кореи.

По решению этой организации, и в отличии от остальных присутствующих, болельщики российских спортсменов и сами атлеты не смогут нести или использовать национальные символы этой страны. Согласно Олимпийкой хартии, занятие спортом является человеческим правом, но свобода слова и использование национальных символов, гарантированы в Конституции Южной Кореи, тоже есть основные права каждого из нас. Разное отношение МОК к олимпийским болельщикам противоречит традицию уважения человеческих прав Республики Кореи.

Искренно надеемся на то, Национальная Ассамблея Республики Кореи, обеспечит превосходством духа Конститутиции Республики Кореи для всех присуствующих на олимпиады в Пхенгчанге.

Олимпийские игры - это форум укрепления мирного сообщества и человеческого достойнства. Стоит здесь вспомнить, что в 1980, во время Московской олимиаиды, болельщики национальных команд, правительства которых бойкотировали игры, ИМЕЛИ ПРАВО свободно нести флаги и другие национальные символы во всех мероприятиях. На фотографии видим г-жу М. Пэрримэн и других болельщиков США во время церемонии закрытия тех незабываемых игр.

Мы желаем, чтобы Олимпиада в Пхенгчанге оставила наследство дружбы, мира, свободы слова и равенства для всех людей, без исключений или ограничений.

***[ ENGLISH TRANSLATION ]***

Mr. Chung Sye-Kyun
Speaker of the National Assembly of the Republic of Korea

Your excellency,

We are adddressing this letter to you with strong concern about the limitations of freedom of expression impossed by a private organization, the Comité International Olympique (IOC), during the stay of guests and participants of the Olympics in the territory of the Republic of Korea.

Unlike the rest of people to be present at the event, supporters of the Russian athletes and the Russian competitors are not allowed by the OIC to use national and traditional symbols of the Russian Federation. According to the Olympic Chart, the practice of sport is a human right, but freedom of expression and the use of national symbols, granted by the Constitution of the Republic of Korea, is also a basic right of every human. The differential treatment to supporters established by COI challenges the tradition of human rights respect of the Republic of Korea.

We really hope that the Honourable National Assembly of the Republic of Korea will assure the prevalence of the spirit of South Korean Law for every one present at the Olympic Games in Pyeongchang.

The Olympic Games have been always a forum promoting peace and human dignity. Hence, it is worth to remind that in 1980, during Moscow's Olympics, the supporters of those national teams whose governments boycotted the games were indeed ALLOWED to freely bearing national flags and symbols in the venues of the games. In the picture we see Ms. Maksim Parryman of Maryland and other US  supporters at the closing ceremony of that memorable event.

Hopefully Pyeongchang Olympic games will leave a legacy of equity, freedom of expression, peace and friendship for all people, with no exceptions or limitations.

Respectfully yours,

Dr. Gabriël Aragon
The Netherlands

Today: N is counting on you

N A needs your help with “STOP DISCRIMINATION AT THE 2018 OLYMPICS // ОСТАНОВИТЬ ДИСКРИМИНАЦИЮ БОЛЕЛЬЩИКОВ И АТЛЕТОВ РОССИИ НА ОЛИМПИАДЕ”. Join N and 38 supporters today.