Stop de sluiting van de west ingang!

Stop de sluiting van de west ingang!

340 have signed. Let’s get to 500!
Started

Why this petition matters

Started by Maite van Lith

Stop de sluiting van de West-ingang!

Doordat ProRail en de NS de kosten van de bewaking van de West-ingang probeert af te schuiven op de gemeente, wordt deze ingang 1 Oktober gesloten. Dit is onacceptabel, omdat dit ervoor zorgt dat de bijna duizend reizigers die dagelijks dit station gebruiken over een onveilige, vieze en ontoegankelijke weg moeten omlopen. De opening van de nieuwe westelijke ingang is pas in 2027. Dat houdt in dat de toegankelijkheid van het station voor de komende 5 jaar dus ernstig belemmerd zal blijven!

Gezien het van het algemeen belang is dat het openbaar vervoer ook écht openbaar en toegankelijk is, moet de west ingang openblijven. Door middel van een passend plan vanuit de NS en ProRail en de Gemeente kan men de periode van 5 jaar overbruggen tot het nieuwe stationsgebied klaar is. 

Door te tekenen steun je de eis van ROOD socialistische jongeren Nijmegen en DWARS Gelderland om de sluiting van de west-ingang per 1 oktober te stoppen en de betrokkende partijen een betere oplossing te verzinnen voor de inwoners van Nijmegen West. 

340 have signed. Let’s get to 500!