Stoppa nedstängningarna av konsertlokaler i Stockholm

0 have signed. Let’s get to 35,000!


Det är fruktansvärt skadligt för de mindre banden som får sina vingar klippta. Varje lokal ordnar runt 200 konserter årligen och sprider glädje. Så hoppas det kan finnas en lösning på det hela. Det måste bli en ändring på detta. Livescenerna bidrar inte bara till ett roligare och mer levande kulturliv, utan främjar även besöksnäringen. Det skapar även arbetstillfällen för alla typer av artister och underhållare, internationellt kulturutbyte, rum för utveckling, och skatteintäkter.

 

Saga Petrus skriver - "Fastighetsägarna, politikerna och alla inblandade behöver inse att de är viktiga för ett levande Stockholm. Det måste finnas ett sätt att få stopp på detta."

Urklipp från SVT:

”Evig utschasning av kulturen”

"Barerna Snotty och Bitter Pills har tidigare meddelat att de tvingats stänga på grund av klagomål från grannar som störs. Även konsertlokalen Kägelbanan stänger efter att miljöförvaltningen kontaktat dem angående höga ljudnivåer. Enligt Debasers VD Annelie Telford kommer bristen på halvstora konsertlokaler att bli ett stort problem.

– Det är jätteallvarligt. Det är så många band som inte kommer kunna komma hit för att de inte har någonstans att spela. Även lokala band kommer ha svårt att spela. Mellanscenerna är jätteviktiga för band som är på väg uppåt, säger hon."

Källa: https://www.svt.se/kultur/stockholms-nattliv-hotat-barer-och-klubbar-tvingas-stanga?fbclid=IwAR1cHDuP85BeNPLxH1SEm2j2f3WrJoNFAtZlaEiYphraoOXxI0KTgtV2QOM

Kopiera och dela gärna detta på era sociala medier med denna länk: http://chng.it/brnDbj8q