Starbucks hayvanlara kafeslerde eziyet etmeyi bırak!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 300.000.

Starbucks sıradan bir kahve zinciri değil. Tam tersine, birçok konuda duyarlı ve sürdürülebilirlik iddiasında olan bir marka. Ancak Starbucks, Türkiye'de tedarik zincirindeki yumurtacı tavukların çektiği eziyete hiçbir duyarlılık göstermiyor. Starbucks’ın servis ettiği ürünlerin pek çoğunda (örneğin kekler, kurabiyeler ve hamur işlerinde) aslında eziyet gizli.

Starbucks, hayvanları daracık ve pis kafeslerde tutan fabrikalar ile çalışmaya devam ediyor. Bu kafeslerdeki yaşamı hayal etmesi bile insana acı veriyor. Her gün uyandığınızda yalın ayaklarınızın demir tellere bastığını hayal edin. Ayak parmaklarınızın tellerin arasına sıkışmaktan büzüldüğünü... Kafes o kadar sıkışık ki ne kollarınızı açmak mümkün ne de yerde uzanmak. Sürekli tellere sürtünmekten cildiniz kızarmış, sızlıyor. Ömrünüzde bir nefes bile temiz hava soluyamıyorsunuz. Kafesinizdeki hayvanlar stresten sizi didiklemeye başlamış ve kaçacak hiçbir yeriniz yok. Starbucks tedarik zincirindeki bir tavuk için "hayat" bundan ibaret.

Starbucks da bu yaptığının yanlış olduğunu biliyor. Brezilya ve Polonya dahil dünyanın çoğu ülkesinde kafes sistemini terk edeceğini duyurdu. Ancak Türkiye'de kafes yumurtası kullanmaya devam ediyor. Starbucks hayvan eziyetinin Türkiye'de yanına kar kalacağını düşünüyor.

Türkiye'de pek çok şirket bu kafes yumurtasını kullanmayacağını duyurdu. Aslı Börek, Shake Shack, Tchibo, IKEA ve hatta Burger King ve Popeyes Türkiye'de kafes sistemini terk ediyor. Gelişmiş ülkelerde neredeyse tüm restoran zincirleri %100 kafessiz sisteme dönüşümü başlattı. Starbucks ise Türkiye'de hayvan eziyetini desteklemekte ısrar ediyor.

Starbucks’ın, Türkiye’de 400’den fazla mağazası var. Bunların hepsi bulundukları şehirlerin en nezih yerlerinde. Mağazaların dekorasyonuna çok özenildiği ve buna büyük kaynakların ayrıldığı ortada. Starbucks bunca parayı harcarken hayvanların bu eziyetine neden ufak maliyet farkları nedeniyle göz yumuyor? Starbucks, bir dilim keke 10 lira fiyat koyarken, hayvanların yaşadığı bunca eziyet üç kuruş fazladan kârdan gerçekten daha mı değersiz?

Eğer siz de bunu yanlış buluyorsanız lütfen imzalayın, paylaşın ve Starbucks’ın bu konuda adım atmasını sağlayın. Birlikte milyonlarca hayvanı bu eziyetten kurtaralım!

Çiftlik Hayvanlarını Koruma Platformu
www.kafessizturkiye.com