Starbucks, #DahaİyiBirBardak yapabilirsin #BetterCup

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.000.

Merhaba, biz Mya ve Eve, Calgary’de 6. sınıfa giden 11 yaşında iki öğrenciyiz. Kullan-at bardaklarla ilgili yaptığımız bilim projemiz ortaya şaşırtıcı bilgiler koydu ve bize artık harekete geçme zamanının geldiğini gösterdi.

Değişik çevrelerden 167 insanla kaç tane kullan-at bardak attıkları üzerine bir anket çalışması yaptık. Bulgularımız gösteriyor ki yılda kişi başı ortalama 155 bardak çöpe atılıyor.

Bununla birlikte yaptığımız araştırmalarda gördük ki tüm dünya genelinde yılda 430 milyar yani saniyede 140 bin kullan-at bardak çöpe atılıyor. Aynı zamanda Starbucks’ın yılda 4 milyar kullan at bardağı müşterilerine verdiğini öğrendik. Bu bardaklar için 1 milyon ağaç kesilmesi anlamına geliyor. Birçok insan bu bardakların geri dönüştürülebilir olduğunu düşünür ama bu her zaman doğru değil. Sadece Kanada’da her yıl 1,5 milyardan fazla kahve bardağı çöpe gidiyor. (Türkiye’de her yıl 2 milyar adet kağıt bardak tüketiliyor.)

Bu sayılar bizi oldukça endişelendiriyor. Çöpler toprağa ekleniyor ve çok büyük bir kısmı da yakılarak iklim değişikliğine yol açıyor. İnsanlardan kendi yeniden kullanılabilir bardak-fincanlarını getirmeleri isteniyor. Ancak etrafa baktığımızda birçok insanın hala kahvelerini kullan at bardaklarda aldığını görüyoruz.

Biz Starbucks’ı sürdürülebilir bir gelecek için liderlik etmeye çağırıyoruz. Bunu yapabileceğini biliyoruz!

Biz Stand Earth’ün de dahil olduğu kurumlara ve dünyanın her yerinden vatandaşlara katılıp sizden şunları istiyoruz:

%100 geri dönüştürülebilir bardak kullanmaya yeniden söz verin. 2008 yılında 2015 itibariyle geri dönüştürülebilir bardak kullanacağınıza dair bir hedefiniz vardı. Ancak bu gerçekleşmiş değil ve bugün milyarlarca bardağınız hala doğrudan çöpe gidiyor. Bardağınızın içindeki plastik astar bardağı normal kağıtla geri dönüştürmeyi neredeyse imkansız yapıyor. Sizden Kuzey Amerika ve dünyanın her yerinde, geri dönüşüm tesislerindeki mevcut teknolojiyle geri dönüştürülebilir bardaklar geliştirmenizi istiyoruz.

%25 tekrar kullanılabilir bardak için yeniden söz verin. Yeniden kullanılabilir bardaklar en mantıklı yaklaşımdır. Ancak şu anda sıcak içeceklerinizin yüzde 2’sinden azını yeniden kullanılabilir bardaklarda sunduğunuzu biliyoruz. Lütfen daha fazla teşvik oluşturun ve daha fazla insanın ilgisini bu projeye çekin.

100% geri dönüştürülmüş kağıt kullanmaya söz verin. Şu anda, her Starbucks fincanı içindeki kağıdın% 90'ı kesilmiş, bir kez kullanılmış ve sonra atılmış ağaçlardan yapılmıştır. Bunu değiştirebileceğinizi biliyoruz. %100 geri dönüştürülmüş / ağaçsız bardağa doğru giden yolda, Starbucks lider olma ve Forest Stewardship Council (ormanların sorumlu yönetimini teşvik etmek için kurulmuş, kar amacı gütmeyen, çok paydaşlı bir uluslararası kuruluştur) tarafından sertifikalandırılmış daha sürdürülebilir elyafa geçiş yapma fırsatına sahip.

Lütfen kampanyamızı desteklemek için bu dilekçeyi imzalayın. Ormanlarımız, iklimimiz ve sahip olduğumuz tek gezegen için #DahaİyiBirBardak yapma zamanımız geldi. Dünyamızı, evimizi seviyoruz. Teşekkür ederiz!

Bugün Gina imzanı bekliyor!

Gina Ko bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «.@Starbucks, #DahaİyiBirBardak yapabilirsin #BetterCup». Gina ve imza atan diğer 344.219 kişiye katıl.